Caul gajih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lemak babi iku nyebabake

Lemak caul, uga dikenal minangka lemak renda, omentum, crépine utawa jaring lemak, yaiku salah sawijining jinis membran tipis sing ngubengi organ internal sawetara kewan, kayata sapi, wedhus, lan babi, uga dikenal minangka omentum sing luwih gedhe . Iki digunakake minangka casing kanggo sosis, roulade, pätés, lan macem-macem panganan daging liyane.[1] Tuladhane sajian kaya ngono yaiku atriau Switserlan ,[2] crépinette Prancis ,[3] sheftalia Siprus , skilpadjies Afrika Selatan , Fagots Inggris, Serbia plućna maramica lan trbušna maramica lan fegatelli Italia . Ing masakan tradisional Ukraina lan Ruslan, lemak caul, sing dikenal minangka salnik utawa salnyk , biasane diisi kasha lan ati, lan dipanggang ing pot lempung ing oven Ruslan .[4] Masyarakat Navajo ing Amerika Serikat Kidul-Kulon mbungkus usus wedhus menyang gajih caul kanggo nggawe panganan sing diarani ach'ii' .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Caul fat recipes". BBC Food. Dibukak ing 7 October 2012.
  2. Association Fribourgeoise des Paysannes (1996). Küche & Traditionen im Freiburgerland (ing basa Jérman). Fribourg: Éditions Fragnière. p. 133.
  3. "Crépinette". Food Dictionary. Epicurious.com.
  4. "Salnik". The Great Encyclopedia of Culinary Art (ing basa Rusia). Moscow: Centrpoligraph. 2010. ISBN 978-5-9524-4620-5.