Kasha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kasha
Гречневая каша.jpg
Buckwheat kasha
JinisPorridge
Woworan pokokCereal (buckwheat, wheat, barley, oats, millet or rye)
Buku masakan: Kasha  Médhia: Kasha

Ing basa Inggris, kasha biasane [a] [b] [c] nuduhake buckwheat pseudocereal utawa olahan kuliner. Ing macem - macem negara Eropa Wétan-Tengah lan Wétan, kasha bisa ditrapake kanggo jinis gandum sing wis dimasak. Bisa dipanggang nanging paling asring digodhog, ing banyu utawa susu, mula istilah kasebut cocog karo definisi bubur ing Inggris, nanging tembung kasebut uga bisa nyebut gandum sadurunge disiyapake, sing cocog karo definisi groats . Pangerten iki uneg-uneg kasha utamané Bélarus (каша), Ceko (kaše), Litowen (košė), Poland (kasza), Ruslan (каша), Slowak (kaša) lan Ukraina (каша), ngendi tembung, liyane buckwheat, bisa aplikasi kanggo gandum, gandum, gandum, millet lan gandum gandum . Kashas wis dadi unsur penting panganan Slavia paling ora sewu taun kepungkur. Resep kasha sing paling populer ing Ruslan yaiku resep soba sing dimasak remuk lan dibumbui karo mentega. Kasha Buckwheat bisa dipangan sawayah-wayah, minangka panganan sing beda utawa sajian. Resep kasha populer liyane digawe nganggo millet, semolina (манная каша) lan oatmeal. Dimasak karo susu lan gula, umume katon minangka panganan sarapan, utamane kanggo bocah. Bubur barley mutiara ora populer nanging uga bisa dipangan.

Rujukan[besut | besut sumber]


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana