Sémolina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Semolina, unenriched
Rava-close2.jpg
Semolina grains in close-up
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi1,506 kJ (360 kkal)
72.83 g
Serat panganan3.9 g
1.05 g
Saturasi0.15 g
Monosaturasu0.124 g
Polinirsaturasi0.43 g
12.68 g
Vitamin
Pindhané vitamin A
(0%)
0 μg
Tiamin (B1)
(24%)
0.28 mg
Riboflavin (B2)
(7%)
0.08 mg
Niasin (B3)
(22%)
3.31 mg
Vitamin B6
(8%)
0.1 mg
Folat (B9)
(18%)
72 μg
Vitamin B12
(0%)
0 μg
Vitamin C
(0%)
0 mg
Mineral
Kalsium
(2%)
17 mg
Wesi
(9%)
1.23 mg
Magnésium
(13%)
47 mg
Fosforus
(19%)
136 mg
Potasium
(4%)
186 mg
Sodhium
(0%)
1 mg
Sèng
(11%)
1.05 mg
Komponèn liyané
Banyu12.67 g
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

Semolina minangka gandum durum sing kasar lan murni sing umume digunakake kanggo nggawe upma, pasta, [1] lan couscous . Tembung semolina uga nuduhake panganan cuci mulut manis sing digawe saka semolina lan susu. Tembung semolina uga digunakake kanggo milih wiji sing tengah kasar saka maneka werna jinis gandum, lan saka biji-bijian liyane, kayata beras lan jagung .

Puding semolina Walanda ( griesmeelpudding ) kanthi saus redcurrant

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Semolina - Definition". Merriam-Webster. Dibukak tanggal 2017-04-01.