Couscous

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Couscous
Cuscus.jpg
Couscous served with vegetables and chickpeas
Jeneng liyanéCuscus, kuskus
AjanganSide dish, sometimes dessert or main course
Panggonan asalMaghreb[1]
Woworan pokokSemolina
VariasiPtitim, mograhbieh, maftoul
Ènergi panganan
(per ajangan)
kcal
Ajining nutrisi
(per ajangan)
Protéing
Lemakg
Karbohidratg
Buku masakan: Couscous  Médhia: Couscous

Couscous ( Berber : ⵙⴽⵙⵓ seksu, Arab: كُسْكُس‎‎ kuskus ) yaiku olahan Maghrebi kanthi ukuran cilik (udakara 3 millimetres (0.12 in) diameteripun ) bal kukus semolina gandum durum remuk [2] sing racake disajeni nganggo rebus ing ndhuwur. Millet lan sorghum mutiara, utamane ing Sahel, lan sereal liyane bisa dimasak kanthi cara sing padha lan panganan sing asile uga diarani couscous. [3] :18 [4] Mutiara utawa couscous Israel, sing ditepungi kanthi jeneng ptitim, kalebu jinis pasta .

Couscous minangka panganan pokok ing saindenging masakan Maghrebi ing Algeria, Tunisia, Mauritania, Maroko, lan Libya . [5] [6] :250 Dikonsumsi ing Prancis ing endi couscous dikenalake dening imigran Maghrebis— Algeria, Maroko lan Tunisia . [7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Wright, Clifford A. "Did You Know: Food History – History of Couscous". cliffordawright.com. Diarsip saka sing asli ing June 30, 2017. Dibukak ing 9 August 2017.
  2. Shulman, Martha Rose (23 February 2009). "Couscous: Just Don't Call It Pasta". Dibukak ing 12 June 2017.
  3. Taylor, J.R.N.; Barrion, S.C.; Rooney, L.W. (2010). "Pearl Millet--New Developments in Ancient Food Grain" (PDF). Cereal Foods World. 55 (1): 16–19. doi:10.1094/CFW-55-1-0016. Dibukak ing 1 April 2018.
  4. "Codex Standards for Couscous: 202-1995". Food and Agriculture Organization of the United Nations. Dibukak ing 1 April 2018.
  5. Naylor, Phillip C. (2015). Historical Dictionary of Algeria. Rowman & Littlefield. p. 195. ISBN 978-0-8108-7919-5.
  6. Soletti, Francesco; Selmi, Luca (2006). Turismo gastronomico in Italia, Volume 1. Touring Club Italiano. ISBN 978-88-365-3500-2.
  7. Randall, Colin (30 March 2006). "French abandon traditional cuisine in favour of couscous". The Daily Telegraph. Dibukak ing 22 January 2020.