Wungkus sosis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wungkus saka daging sapi (ing ember) lan wedhus (ing pinggir mburi ember)

Wungkus sosis, uga dikenal minangka kulit sosis utawa mung casing, minangka salah sawijining jinis bahan sing nutupi pengisian sosis . Wungkus alami digawe saka usus kewan utawa kulit; casing buatan, diwiwiti ing wiwitan abad kaping 20, digawe saka kolagen lan selulosa . Materi kasebut banjur dibentuk nganggo proses ekstrusi terus - ngasilake casing sosis sing dawane ora mesthi - banjur dipotong dawa sing dipengini, biasane nalika proses ekstrusi terus.

Salami lan casing kolagen (ngisor) mlebu