Sheftalia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan


Sheftalies.jpg

Sheftalia ( enggon-enggonan [ʃeftaˈʎa] ; Grikenlan: σιεφταλιά  ; Basa Turki: şeftali kebabı or şeftali  ; minangka panganan tradisional Siprus . Yaiku jinis crépinette, sosis tanpa kulit, sing nggunakake lemak caul, utawa omentum, membran sing ngubengi weteng babi utawa wedhus, kanggo mbungkus bahan-bahan tinimbang mbungkus sosis. Iki minangka panganan tradisional Siprus.

Lemak caul transparan lan alami lemu. Isi digawe saka daging babi utawa pundhak utawa sikil lamb sing dicampur karo bawang bombay lan peterseli, uyah, lan mrico sing dicincang cilik lan digawe dadi bal cilik sing bunder. Bola-bola kasebut banjur dilebokake ing lemak caul sing nyebar lan kothak lemak caul dikethok lan dibungkus, nggawe sosis sithik sing dipasang ing loro tusuk sate. Sheftalia banjur dipanggang, luwih becik areng nganti coklat emas.