Castella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Castella gawéan kutha Nagasaki, Jepang

Castella utawa Kasutera (カステラ?) ya iku kuweh bolu saka Jepang kang wujudé pasagi dawa lan digawé saka gula, endhog, lan mizuame (gula cewer saka pati). Castella kawentar minangka kuweh kas Nagasaki, sanajan mbokmenawa kuweh iki saka Spanyol lan digawa wong Jepang déning misionaris Portugis nalika abad kaping 16.

Jeneng "Castella" asalé saka basa Portugis pão de Castella (roti saka Castilla). lumrahé didol ing wadhah kothak pasagi dawa lan diarani castella lonjoran (sao castella). Saliyané iku uga ana castella kang ukurane cilik lan wujudé gambar karakter anime kang kawentar, diarani baby castella. Castella jinis iki akèh didol ing pinggir dalan nalika ana matsuri.

Jinis[besut | besut sumber]

  • Castella Nagasaki
Adonane nganggo mizuame lan pérangan ngisor kuweh ada gula kang nglumpuk dadi siji. Kuweh dipanggang ing loyang kothak gedhé. Yèn wis mateng, kuweh diiris-iris dadi pasagi dawa. Saliyané rasa asli, castella Nagasaki duwé rasa liya kaya ta rasa susu, tèh ijo, cokelat, lan kèju.
  • Castella Tokyo (kama castella)
Kuweh ora nganggo mizuame, lan wernane coklat tuwa jalaran ora dipanggang dadi siji ing saloyang.

Pranala njaba[besut | besut sumber]