Castella

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Castella gaweyan kutha Nagasaki, Jepang

Castella utawa Kasutera (カステラ?) yaiku kuweh bolu saka Jepang kang wujude pesagi dawa lan digawe saka gula, endhog, lan mizuame (gula cewer saka pati). Castella kawentar minangka kuweh khas Nagasaki, senajan mbokmenawa kuweh iki saka Spanyol lan digawa wong Jepang dening misionaris Portugis nalika abad kaping 16.

Jeneng "Castella" asale saka basa Portugis pão de Castella (roti saka Castilla). umume didol ing wadhah kothak pasagi dawa lan diarani castella lonjoran (sao castella). Saliyane iku uga ana castella kang ukurane cilik lan wujude gambar karakter anime kang kawentar, diarani baby castella. Castella jinis iki akeh didol ing pinggir dalan nalika ana matsuri.

Jinis[sunting | Sunting sumber]

  • Castella Nagasaki
Adonane nganggo mizuame lan bageyan ngisor kuweh ada gula kang nglumpuk dadi siji. Kuweh dipanggang ing loyang kothak gedhe. Yen wis mateng, kuweh diiris-iris dadi pasagi dawa. Saliyane rasa asli, castella Nagasaki nduwe rasa liya kayata rasa susu, tèh ijo, cokelat, lan kèju.
  • Castella Tokyo (kama castella)
Kuweh ora nganggo mizuame, lan wernane coklat tuwa jalaran ora dipanggang dadi siji ing saloyang.

Pranala njaba[sunting | Sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Castella&oldid=867763"