Butajiru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tonjiru
CodazziTonjiru1.jpg
Jeneng liyanéTonjiru
JinisSoup
Panggonan asalJapan
Woworan pokokPork, vegetables, miso
Buku masakan: Tonjiru  Médhia: Tonjiru

Tonjiru utawa Butajiru (豚汁,とん汁,とんじる) — minangka salah sawijining jinis olahan sop daging babi asal saka Jepang. Dibandhingake karo sup miso normal, tonjiru cenderung luwih substansial, kanthi jumlah lan macem-macem bahan sing ditambahake ing sup.

Bahan-bahan tambahan umum kalebu oyot burdock, konjac, rumput laut, bawang bombay, lobak daikon, wortel, tahu kalebu tahu goreng ( aburaage ), umbi kaya ta kentang, taro utawa ubi jalar, lan jamur kaya ta shiitake lan shimeji .[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Tadashi Ono, Harris Salat. Japanese Hot Pots: Comforting One-Pot Meals (2009) 160 pag. ISBN 158008981X, ISBN 9781580089814