Aburage

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aburage
Abura-age.jpg
Informasi
Asal Jepang
Penyajian lan bahan
Bahan Tahu (kedhele)

Aburage (油揚げ abura-age?) ya iku bahan pangan Jepang arupa lembaran tahu tipis kang digorèng nganggo lenga gorèng nganti wernané kuning kaya emas.

Aburage gampang nyerep kaldu, mula dikanggokake ing akèh masakan sup utawa kanggo ngungkus bahan panganan liyaène. Aburage uga misuwur kanthi jeneng Usu-age utawa Inari-age.

aburage akèh digawé ing pabrik tahu utawa tukang tahu. Tahu dirajang tipis-tipis amba banjur digoreng ping pindho. Pisan, nganggo lenga kang suhune 110℃-120℃ banjur dipindahake ing minyak kang suhune radha dhuwur ya iku 180℃-200℃.

Panganan Jepang kang nganggo aburage[besut | besut sumber]

Panganan Jepang kang nganggo aburage ya iku:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aburage&oldid=1074957"