Udon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bukkake udon

Udon (うどん,饂飩?) ya iku sawijining mie kang wis misuwur ing Jepang wiwit jaman biyèn, digawé saka glepung lan wujudé kandhel sarta rada amba.

Jinising udon[besut | besut sumber]

Udon bisa diperang-perang jinise miturut wujud, cara nggawéne, cara masak, lan lawuhe.

Miturut wujud[besut | besut sumber]

  • Udon tebal (futo udon)
  • Udon tipis (hoso udon)
  • Udon kecil-kecil (himokawa udon)

Miturut cara nggawéne[besut | besut sumber]

  • Teuchi (udon gawéan tangan)
Adonan udon digiles tipis dan diiris nganggo peso. udon iki uga diarani Teuchi Udon, lan akèh didol ing omah makan kelase wong sugih.
  • Kikaiuchi (udon gawéyane mesin)
Digawé ing pabrik nganggo mesin otomatis. Iki ndadèkaké regane udon murah. Akèh udon kang didol ing Jepang minangka gawéan pabrik.
  • Tenobe (udon yang diambakake nganggo tangan)
Udon iki kalebu udon kang arang. Adonan udon ditarik-tari lan ditekuk-tekuk bola-bali nganggo kayu cacahé loro utawa sumpit kang dawa. Cara iki memper karo tèhnik nggawé somen utawa mi tradhisional Tiongkok.