Udon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Bukkake udon

Udon (うどん,饂飩?) ya iku sawijining mie kang wis dikenal ing Jepang wiwit jaman biyen, digawé saka glepung lan wujude kandhel sarta rada amba.

Jinising udon[sunting | besut sumber]

Udon bisa diperang-perang jinise miturut wujud, cara nggawéne, cara masak, lan lawuhe.

Miturut wujud[sunting | besut sumber]

  • Udon tebal (futo udon)
  • Udon tipis (hoso udon)
  • Udon kecil-kecil (himokawa udon)

Miturut cara nggawéne[sunting | besut sumber]

  • Teuchi (udon gawéyan tangan)
Adonan udon digiles tipis dan diiris nganggo peso. udon iki uga diarani Teuchi Udon, lan akeh didol ing omah makan kelase wong sugih.
  • Kikaiuchi (udon gawéyane mesin)
Digawé ing pabrik nganggo mesin otomatis. Iki ndadekake regane udon murah. Akeh udon kang didol ing Jepang mujudake gawéyan pabrik.
  • Tenobe (udon yang diambakake nganggo tangan)
Udon iki kalebu udon kang arang. Adonan udon ditarik-tari lan ditekuk-tekuk bola-bali nganggo kayu cacahe loro utawa sumpit kang dawa. Cara iki memper karo teknik nggawé somen utawa mi tradhisional Tiongkok.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Udon&oldid=969031"