Nimono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nimono
Nishime.JPG
Nishime, a nimono of various vegetables (including bamboo shoot, lotus root and shiitake) prepared in southern Aomori Prefecture
AjanganSide dish
Panggonan asalJapan
Tlatah utawa prajaJapanese-speaking areas
Woworan pokokVegetable or seafood, dashi, sake, soy sauce, mirin
Panganan sairibJorim
Buku masakan: Nimono  Médhia: Nimono
Gurnard godhok karo jahe, kecap, mirin, gula, sake, lan banyu .

Nimono (煮 物?) Minangka sajian simmered ing masakan Jepang. Nimono umume kalebu bahan dhasar sing dibungkus ing stok shiru sing dirasakake sake, kecap, lan rasa legi sing sithik. Nimono dibungkus ing shiru sajrone wektu nganti cairan kasebut diserap menyang bahan dasar utawa nguap. Bahan-bahan dasar kanggo nimono biasane sayuran, iwak, panganan laut, utawa tahu, kanthi tunggal, utawa kombinasi. Simpenan shiru kanggo nimono umume dashi. Kejaba sake lan kecap, saham bisa luwih roso mirin, gula, uyah, cuka, miso, utawa bumbu liyane. Panci sing ditutupi abot digunakake kanggo nggawe nimono supaya nyebar panas kanthi rata ing bahan kasebut sajrone proses masak.

Iwak godhok nganggo jahe, kecap, mirin, gula, sake, lan banyu .