Brik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Brik
Brikdish.jpg
Woworan pokokEggs, pastry
Buku masakan: Brik  Médhia: Brik

Brik ( /brk/ BREEK ; بريك ) yaiku sajian Berber. Isine jajanan sing lancip sak isine lan biasane digoreng . Versi sing paling misuwur yaiku brik endhog, endhog utuh ing kanthong pastry segi telu kanthi bawang bombay, tuna, harissa lan peterseli sing dicincang. [1] Kanthi wangun rada beda, nanging karo úa identik lan cara saka preparation, ing brik Tunisian dikenal ing Aljazair lan Libya minangka bourek بوراك ). [2] Brik uga misuwur banget ing Israel, amarga akeh masarakat Yahudi Tunisia ing kana. Asring dipenuhi endhog mentah lan jamu utawa tuna, harissa lan zaitun lan kadhang disajikake ing pita . Iki uga dikenal minangka boreeka . [3]

Kue brik digawe kanthi nyampur adonan ketan ing permukaan sing ora nemplek ing bunderan sing tumpang tindih kanggo ngasilake ukuran sing dikarepake lan dimasak suwene wektu sing suwe. Lembar adonan brik diarani malsouka utawa warka. Isi khas kalebu tuna, daging, endhog mentah, pitik, utawa teri sing dihiasi harissa, capers, utawa keju .


Apa sampeyan ngerti Brik didhaptar dening CNN minangka salah sawijining masakan endhog paling apik ing donya? [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Michael and Frances Field, A Quintet of Cuisines, Time-Life, 1970. ISBN 0-8094-0075-8
  2. Paola Gavin (2005). Mediterranean Vegetarian Cooking. New York: M. Evans. p. 40. ISBN 978-1-59077-191-4.
  3. Ottolenghi, Yotam. Jerusalem. Ten Speed Press.
  4. Wallwork, Rebecca. "The world's best egg dishes". CNN (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-25.