Caper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

[1] [2] [3]

Kembang caper sing endhek ing Nahal Neqarot, Israel sisih kidul
Bukak woh caper sing wis mateng

Capparis spinosa, grumbul caper, uga diarani Flinders rose, minangka tanduran abadi sing metokake godhong bunder, daging lan putih gedhe nganti kembang putih jambon.

Tanduran caper mbutuhake iklim semiarid utawa garing. Tanduran caper wis ngembangake serangkaian mekanisme sing nyuda pengaruh tingkat radiasi sing dhuwur, suhu saben dina sing dhuwur, lan banyu lemah sing ora cukup sajrone tuwuh. [4] [5]

Budidaya[besut | besut sumber]

Bush caper wis dikenalake minangka budaya khusus ing sawetara negara Eropa sajrone patang puluh taun kepungkur. Pentinge ekonomi pabrik caper nyebabake kenaikan signifikan ing wilayah kasebut ing tingkat budidaya lan produksi sajrone pungkasan taun 1980an. Wilayah produksi utama yaiku ing lingkungan sing angel ditemokake ing Irak, Maroko , Semenanjung Iberia kidul-wétan, Turki, pulau Yunani Santorini lan pulau Pantelleria Italia lan Kepulauan Aeolian, utamane Salina . Caper saka Pantelleria lan pulau Aelian diakoni minangka produk PGI Eropa. Spesies iki wis ngembangake mekanisme khusus kanggo urip ing kahanan Mediterania, lan introduksi ing tanah semiarid bisa mbantu nyegah gangguan keseimbangan ekosistem rapuh kasebut. [6]

Tanduran caper ngembang, ora suwe ngasilake woh wohan caper
Caper
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Woh caper sing wis mateng (caper berry)

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Altervista Flora Italiana, Cappero, Kapernstrauch, Capparis spinosa L. includes photos and European distribution map
  2. Flora of China, 山柑 shan gan, Capparis spinosa Linnaeus, Sp. Pl. 1: 503. 1753.
  3. "Capparis spinosa L." Atlas of Living Australia.
  4. Rhizopoulou, S. (1990). "Physiological responses of Capparis spinosa L. to drought." Journal of Plant Physiology 136: 341–348.
  5. Levizou, E; P. Drilias; A. Kyparissis (2004). "Exceptional photosynthetic performance of Capparis spinosa L. under adverse conditions of Mediterranean summer." Photosynthetica. 42: 229–235
  6. Sozzi, G.O. (2001). "Caper bush: botany and horticulture". Horticultural Reviews. 27. John Wiley & Sons. pp. 125–188. doi:10.1002/9780470650813.ch4. ISBN 9780471387909.