Malsouka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Malsouka
Tajine malsouka.JPG
Malsouka
Jeneng liyanéMalsouqa
JinisPastry
Panggonan asalTunisia
Tlatah utawa prajaMediterranean
Buku masakan: Malsouka  Médhia: Malsouka

Malsouqa (uga malsouka - Tunisian Arabic ) yaiku panganan Tunisia sing digawe saka adonan filo, diiseni isi gurih. [1]

Jeneng Arab asale saka لصق (lasaqa) sing artine "tetep", nuduhake proses masak njupuk bal adonan mentah lan nemplek ing wajan sing dipanasake kanggo nggawe lembaran filo sing dilapis. [2] Jeneng Malsouqa bisa nuduhake babgan pastry lan sajian.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. https://www.heraldnews.com/article/20111101/NEWS/311019466
  2. https://foodlibya.wordpress.com/2016/06/08/tagine-malsouka-a-tunisian-showstopper/