Harissa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Harissa
هريسة دياري.JPG
Jeneng liyanéهريسة
JinisPaste
Panggonan asalTunisia
Tlatah utawa prajaMaghreb
Woworan pokokRed peppers
Woworan kang lumrah kaanggoBaklouti pepper
Buku masakan: Harissa  Médhia: Harissa

Harissa ( Arab: هريسة‎‎ harīsa, saka basa Arab Maghrebi ) minangka pasta ladapanas Tunisia, bahan-bahan utamane yaiku mrica abang panggang, Baklouti ( بقلوطي ) paprika utawa mrico serrano, rempah-rempah lan rempah - rempah kaya ta bawang putih, wiji caraway, wiji ketumbar, cumin lan minyak zaitun kanggo nggawa rasa larut minyak. Rose harissa, digawé nganggo kelopak mawar, uga digawé.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Pip Sloan (1 October 2019). "Six of the best harissa pastes, tried and tested".