Harissa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Harissa
هريسة دياري.JPG
Jeneng liyanéهريسة
JinisPaste
Panggonan asalTunisia
Tlatah utawa prajaMaghreb
Woworan pokokRed peppers
Woworan kang lumrah kaanggoBaklouti pepper
Buku masakan: Harissa  Médhia: Harissa

Harissa ( Arab: هريسة‎‎ harīsa, saka basa Arab Maghrebi ) minangka pasta ladapanas Tunisia, bahan-bahan utamane yaiku mrica abang panggang, Baklouti ( بقلوطي ) paprika utawa mrico serrano, rempah-rempah lan rempah - rempah kaya ta bawang putih, wiji caraway, wiji ketumbar, cumin lan minyak zaitun kanggo nggawa rasa larut minyak. Rose harissa, digawé nganggo kelopak mawar, uga digawé.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Pip Sloan (1 October 2019). "Six of the best harissa pastes, tried and tested".