Apollonia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Appolonia
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Jinis Cultural
Wewaton iii
Tlatah UNESCO Europe and North America

Apollonia ya iku sawijining panggonan reremukan kutha-kutha Yunani kuno kang dumunung ing Albania.[1] Kutha iki sacara geografis ana ing sisih wetan nagara ya iku ing kawasan Fier, cedhake Pojan.[2] Kutha iki dibangun déning bangsa Yunani ing tahun 588 SM.[2] Pembangunan kutha Apollonia iki digunakake kanggo ngurmati Apollo dewa Yunani. Kutha iki minangka pusat komersial kanggo para pedagang lan suku Illyrian kismis, kang wis urip jinejeran karo wong Yunani nganti pirang-pirang abad-abad.[2]

Kutha Apollonia dadi sugih amarga saka dol tinuku budak kang tansah kalaksanan saben dina.[2] Pelabuhan ing jaman biyen, bisa nampung 100 kapal dagang.[2] Amarga kedadeyan mau Apollonia ngadheg dadi sawijining kutha wigati tumrap bisnis, lan kasil anggone ngambakake wewengkon nganti ngancik Delta Danube.[2] Senajan kutha iki ditinggaake ing pungkasaning jaman kuno, nganti seprene isih akèh bangunan bertahan ing kahanan kang relatif apik.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Wilkes, J. J. The Illyrians, 1992,ISBN 0-631-19807-5,Page 96,"… whose land is the city Epidamnus. A river flows by the city, by name the Palamnus. Then from Epidamnus to Apollonia, a Greek city, the journey on foot takes two days. Apollonia lies fifty stades from the sea and the river …"
  2. ^ a b c d e f g (en)[ http://id.tixik.com/apollonia-2353527.htm'. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Apollonia&oldid=1078576"