Anmyeondo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pulau Anmyeon

Anmyeondo (안면도) ya iku sawijining pulo cilik kang ana ing Kabupatèn Taean, propinsi Chungcheong Selatan, ing sisih kulon pesisir Ujung Korea.[1] Pulo iki ya iku pulo kng paling amba kaping 6 ing Korea.[2] Anmyeon ateges turu damè (安眠) dihubungake karo daratan utama Korea kanthi sebuah jembatan.[1] Pulau Anmyeondo dumunung ing bageyan kidul taman nasional laut Taean lan ambane 90,3 km² kanthi jumlah penduduk 13.570 jiwa kang akehe nyambut gawé minangka nelayan lan petani.[1] Para nelayan akeh kang gawé uyah ing pesisir pasisir.[1]

Pulau Anmyeon wis dikenal kawit jaman Dinasti Goryeo (935-1397) nalika kayu pinus saka pulo iki digunakake kanggo mbangun istana, kuil lan kapal.[1] Kayu pinus saka pulo iki uga digunakake ing renovasi Istana Gyeongbok nalika taun 1860-an.[1]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ (en)Anmyeondo Island, visitkorea. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.

Cithakan:Geografi-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anmyeondo&oldid=1009921"