Anmyeondo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulau Anmyeon

Anmyeondo (안면도) ya iku sawijining pulo cilik kang ana ing Kabupatèn Taean, propinsi Chungcheong Selatan, ing sisih kulon pesisir Ujung Korea.[1] Pulo iki ya iku pulo kng paling amba kaping 6 ing Korea.[2] Anmyeon ateges turu damè (安眠) dihubungake karo daratan utama Korea kanthi sebuah jembatan.[1] Pulau Anmyeondo dumunung ing bageyan kidul taman nasional laut Taean lan ambane 90,3 km² kanthi jumlah penduduk 13.570 jiwa kang akehe nyambut gawé minangka nelayan lan petani.[1] Para nelayan akèh kang gawé uyah ing pesisir pasisir.[1]

Pulau Anmyeon wis dikenal kawit jaman Dinasti Goryeo (935-1397) nalika kayu pinus saka pulo iki digunakake kanggo mbangun istana, kuil lan kapal.[1] Kayu pinus saka pulo iki uga digunakake ing renovasi Istana Gyeongbok nalika taun 1860-an.[1]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Kang, Woon-gu (2002). "The Sleeping Island Awakes: Anmyeondo's Past and Future" (PDF). Koreana 16: 56-61.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ (en)Anmyeondo Island, visitkorea. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.

Cithakan:Geografi-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anmyeondo&oldid=1078565"