Anmyeondo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulau Anmyeon

Anmyeondo (안면도) ya iku sawijining pulo cilik kang ana ing Kabupatèn Taean, provinsi Chungcheong Selatan, ing sisih kulon pasisir Ujung Koréa.[1] Pulo iki ya iku pulo kng paling amba kaping 6 ing Koréa.[2] Anmyeon ateges turu damè (安眠) dihubungake karo daratan utama Koréa kanthi sebuah kreteg.[1] Pulau Anmyeondo dumunung ing pérangan kidul taman nasional laut Taean lan ambané 90,3 km² kanthi jumlah penduduk 13.570 jiwa kang akèhé nyambut gawé minangka nelayan lan petani.[1] Para nelayan akèh kang gawé uyah ing pasisir pasisir.[1]

Pulau Anmyeon wis dikenal kawit jaman Dinasti Goryeo (935-1397) nalika kayu pinus saka pulo iki minangka yasa pura, kuil lan kapal.[1] Kayu pinus saka pulo iki uga digunakaké ing renovasi Pura Gyeongbok nalika taun 1860-an.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Kang, Woon-gu (2002). "The Sleeping Island Awakes: Anmyeondo's Past and Future" (PDF). Koreana 16: 56-61.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ Anmyeondo Island, visitkorea. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.

Cithakan:Pulau KoréaCithakan:Géografi-stub