Boryeong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordhinat: 36°20′N 126°37′E / 36.333°N 126.617°E / 36.333; 126.617

Boryeong
보령
Kuthamadya
Trankripsi Koréa
 • Hangul
 • Hanja
 • Alih Aksara kang Kasempurnakaké Boryeong-si
 • McCune-Reischauer Poryŏng-si
Pantai Daecheon
Official logo of Boryeong
Emblem dari Boryeong
Papan wonten ing Korea Kidul
Papan wonten ing Korea Kidul
Nagara  Koréa Kidul
Wewegkon Hoseo
Pamérangan administratif 1 eup, 10 myeon, 5 dong
Laladan
 • Gunggung 569.01 km2 (219.70 sq mi)
Cacah warga (2011)
 • Gunggung 107,346
 • Pepadhet 188.655/km2 (488.61/sq mi)
 • Dhialèk Chungcheong

Boryeong, utawi ingkang langkung kondhang minangka Daecheon, inggih punika satunggaling kutha wonten ing Chungcheong Kidul, Korea Kidul. Kutha punika mapan wonten ing pantai saking Segara Kuning. Wonten sepur Janghang Line, ingkang ngubungaken dhateng Seoul lumantar Gyeongbu Line. Menika ugi kahubung dhateng Seohaean Expressway. Boryeong punika kondhang wonten ing sedaya Koréa amargi pantainipun, mliginipun Pantai Daecheon, lan festival lendhut (lumpur) saben taun ing wulan Juli, Festival Lendhut Boryeong.[1] Pantai-lendhut wonten ing kutha punika kanthi wiyar pikantuk pamuji amargi sifat kosmetikipun. Kadosdene papan sanes ing sedawaning pantai kidul-kuning saking semenanjung Korea, wonten kathah pulau-pulau alit, kathah ingkang kahubung déning feri dhateng Pelabuhan Daecheon.

Boryeong punika pikantuk wates ingkang samenika nalika taun 1995, kanthi dipungabungaken antawisipun Boryeong-gun lan Kutha Daecheon.[2] Saderengipun, 2 entitas kapisah ing antawisipun taun 1986, lan saderengipun wekdal nyawijining ing sangandhaping nama wewengkon Boryeong (Boryeong-gun) wiwit saking jaman Dinasti Joseon.

Ringkesan[besut | besut sumber]

Sekolah umum Boryeong punika dipunatur déning Dinas Pendidikan Chungnam. Wonten kathah sekolah ing Chungcheong Kidul ingkang kalebet kutha Boryeong. Kutha punika gadhah 2 nama, Boryeong lan Daecheon. Ingkang setunggal punika nama ingkang langkung sepuh. Pantai Daecheon punika mapanipun kirang langkung tigang kilometer saking Boryeong lan wonten ing provinsi ingkang sami. Wonten kathah hotel ing sedaya wewengkon lan ugi kathah restoran sarta warung internet (PC Cafe). Jalur bis ingkang badhe mlampah saking Boryeong dhateng pantai punika jalur bis umum. Kalih wewengkon kapisah kirang langkung 3 dumugi 12 kilometer gumantung papan tujuan. Ekonominipun manéka werni. Dhaharan segara dipunsade wonten ing pasar umum ing Boryeong. Saperangan ageng vendor produk punika warga ingkang sampun sepuh. Kanthi mekaten ingkang lawas sarta ingkang enggal nglampahi tabrakan wonten ing Boryeong, damel Boryeong punika dados tuladha ingkang endah saking "Dynamic Korea", ukara ingkang dipunginakaken pamarentah kanggé nggambaraken Koréa nalika wonten ing abad kaping 21. Saperangan ageng produk ingkang tasih seger lan dhaharan segara vendor punika boten gadhah toko-toko, nanging wonten ing pinggirin dalan ing sangajengipun bisnis sanesipun. Dinten kemis punika dinten pasar umum.

Kejawi Pantai Daecheon, Hutan Nasional Seongjusan mapan wonten ing wewengkon Boryeong. Para wisatawan mlebet kanthi mendhet jalur bis utawi kanthi nyopir dhateng papan kanggé mlebet ing G. Seongjusan. Tembung korea kanggé gunung inggih punika "san", satemah Seong-ju punika referensi dhateng wewengkon ingkang celak kaliyan gunung. Dhuwuripun Seongjusan punika kirang langkung 677 m lan gadhah tapak hiking ingkang mendhet salah satunggal saking area parkir wisatawan dhateng nginggil lan sakiwa tengenipun.

Wonten sapérangan kuil Koréa wonten ing wewengkon punika, mliginipun Seodoksa, Muryangsa, lan Goransa, "sa-" punika tembung korea kanggé candi. Goransa mapan wonten ing papan ing sangandhaping bukit ing celak kali Han ing bagiyan provinsi ingkang kondhang minangka pusat Dinasti Baekje. Kangge tindak dhateng Goransa, badhe dhateng ing kutha Buyeo kanthi ngginakaken mobil utawi bis. Muryangsa ugi saged katempuh kanthi ngginakaken mobil utawi bisa. Wondene ingkang Seodoksa punika saged katempuh kanthi ngginakaken bis, mobil utawi sepur.

Stasiun Daecheon inggih punika stasiun sepur ingkang dipunbikak nalika tanggal 21 Desember 2007 kanthi nggantos nama stasiun ingkang dangu (samenika dipuntutup) wonten ing pusat kutha Boryeong. Menika saged katempuh kanthi tindakan, ngginakaken bis utawi kanthi ngginakaken dalan tol. Namung wonten setunggal jalur ingkang ngliwati stasiun Daecheon, Janghang Line. Stasiun jalur utama punika mlampah ngliwati Yongsan (Seoul), Cheonan, lan Iksan. Jutaan tiyang ngginakaken jalur punika supdos dumugi ing Daecheon ing saben taunipun. Wonten ugi setunggal tol ingkang ngliwati Daecheon. 15 Seohaean Expressway mlampah saking Seoul-Incheon lumantar Boryeong lan cara sanes dhateng Mokpo.

Pulau Hodo punika mapan ing sapérangan kilometer ing pantai Boryeong lan saged kenging wutahan lisah (minyak) ing Taesan. Atusan sukarelawan sampun nyambut damel kanggé nginggilaken wewengkon lan damel supados lisahipun boten wangsul malih dhateng segara nalika nembe pasang surut. Kathah sukarelawan ingkang asalipun saking sekolah-sekolah umum minangka asil saking banding langsung déning pamarentah Koréa Kidul dipunatruaken lumantar distrik sekolah provinsi.

Iklim[besut | besut sumber]

Climate data for Boryeong (1981–2010)
Sasi Jan Fèb Mar Apr Mèi Jun Jul Agu Sèp Okt Nov Dhès Taun
Average high °C (°F) 3.8
(38.8)
5.9
(42.6)
10.5
(50.9)
16.9
(62.4)
25.7
(78.3)
28.3
(82.9)
26.1
(79)
13.4
(56.1)
17.5
(63.5)
Rerata per dina °C (°F) −0.8
(30.6)
0.8
(33.4)
5.1
(41.2)
11.0
(51.8)
20.9
(69.6)
24.5
(76.1)
20.9
(69.6)
8.1
(46.6)
12.4
(54.3)
Average low °C (°F) −5.0
(23)
−3.7
(25.3)
0.0
(32)
5.3
(41.5)
16.7
(62.1)
21.4
(70.5)
16.3
(61.3)
3.4
(38.1)
7.9
(46.2)
Average precipitation mm (inches) 28.1
(1.106)
28.5
(1.122)
46.9
(1.846)
68.9
(2.713)
137.5
(5.413)
268.7
(10.579)
138.4
(5.449)
57.2
(2.252)
1.244,3
(48,988)
Average precipitation days (≥ 0.1 mm) 9.3 7.1 7.3 7.2 8.9 14.0 8.1 9.1
Average relative humidity (%) 71.0 70.1 68.7 67.6 76.6 82.8 76.4 70.7 73.3
Mean monthly sunshine hours 162.6 178.8 218.0 237.0 221.2 187.3 218.9 168.5 2.442,5
Source: Korea Meteorological Administration[3][4][5] (percent sunshine and snowy days)[6]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Maierbrugger, Arno (26 July 2013). "Mud madness: Getting dirty in South Korea". Inside Investor. Dijupuk 2018-01-18. 
  2. Sejarah, Boryeong City government website, retrieved January 8, 2006.
  3. "평년값자료(1981–2010) 보령(235)" (ing basa Korean). Korea Meteorological Administration. Dijupuk 2011-04-30. 
  4. "기후자료 극값(최대값) 전체년도 일최고기온 (℃) 최고순위, 보령(235)" (ing basa Korean). Korea Meteorological Administration. Dijupuk 20 February 2017. 
  5. "기후자료 극값(최대값) 전체년도 일최저기온 (℃) 최고순위, 보령(235)" (ing basa Korean). Korea Meteorological Administration. Dijupuk 20 February 2017. 
  6. "Climatological Normals of Korea" (PDF). Korea Meteorological Administration. 2011. k. 499 and 649. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 7 December 2016. Dijupuk 20 February 2017. 


Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha metropolitan ing Korea Kidul