Kali Han

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kali Han
[[File:
Tancheon Location Map.png
|frameless|alt=]]
Hangul 한강
Hanja 漢江
Alihaksara sing Disampurnakaké Han-gang
McCune–Reischauer Han'gang

Kali Han ya iku sawijing kali ing Koréa Kidul kang dumadi saka tempuran Kali Namhan (Kali Han Kidul), kang ngetuk ing Gunung Daedeok, lan Kali Bukhan (Kali Han Lor), kang hulune ing lembah Gunung Geumgang ing Koréa Lor. Kali Han mili nglewati Seoul lan nggabung déning Kali Imjin sadurungé mandeg ing Segara Kuning.

Anak Kali Han[besut | besut sumber]

Kreteg ing Kali Han[besut | besut sumber]

Total ana 27 kreteg kang diliwati kali Han ing wewengkon Seoul, Gyeonggi, lan Incheon, ing antarané: saka kulon mara wétan

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]