Geumsan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Geumsan

Geumsan (금산군) ya iku sawijining kabupatèn kang dumunung ing sisih paling kidul Propinsi Chungcheong Kidul, Korea Kidul.[1] Geumsan dadi penghubung antarane wewengkon Yeongnam lan Honam. Laladan iki dikenal minangka pusat perkebunan ginseng kang paling gedhé ing Korea.[1]

Ginseng Geumsan[besut | besut sumber]

Geumsan minangka penghasil ginseng ing Korea lan wis suwe dadi komoditas ekspor Korea amarga kuwalitase kang apik.[1] Wewengkon Geumsan kasusun saka dataran tinggi minangka tegal kang apik kanggo nandur ginseng.[1] Geumsan mroduksi pirang-pirang jinis ginseng ing antarane ya iku ginseng banyu (susam), baeksam (ginseng putih), ginseng abang (hongsam) lan taegeuksam.[1]

Festival Ginseng Geumsan[besut | besut sumber]

Festival Ginseng Geumsan ya iku festival kang dianakake saben setaun kanggo mromosekake kutha Geumsan lan produk ginsenge.[2] Festival iki dianakake sepuluh dina sawise dina raya Chuseok.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Kim, Mi-ok (2000). "Geumsan Ginseng and Herbal Market" (PDF). Koreana 14: 65-69.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ (en)Geumsan Insam(Ginseng) Festival, visitkorea. Diundhuh 29 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Geumsan&oldid=1080593"