Andy King

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andy King
AUT vs. WAL 2016-10-06 (143).jpg
King wektu mbela timnas Wales taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Andrew Philip King[1]
Tanggal lair (1988-10-29) 29 Oktober 1988 (umur 31)[1]
Papan lair Barnstaple, England
Dhuwur 6 ft 0 in (1.83 m)[1]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Leicester City
Angka 10
Karir nom
1998–2004 Chelsea
2004–2006 Leicester City
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006– Leicester City 329 (55)
Tim nasional
2007–2008 Wales U19 7 (0)
2007–2010 Wales U21 10 (2)
2009– Wales 44 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 06:06, 14 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:36, 10 November 2017 (UTC)

Andrew Philip King (lair tanggal 29 Oktober 1988) ya iku pamain bal-balan profésional sing main dadi gelandhang kanggo klub Liga Primér Inggris Leicester City F.C..[2]

Dhèwèké wis nglakokaké 375 penampilan ing kabèh kompetisi kanggo Leicester, ing ngendi dhèwèké wis ngentèni kariré ing klub iki. Dhèwèké menangaké Liga, Liga Champions lan Liga Utama ing taun 2009, 2014 lan 2016, lan dadi pemain ingkang kaping tiga ingkang pikantuk tigang tahapan kanthi tim ingkang sami ing era Liga Premier.[3] Dhèwèké uga dadi gelandhang paling dhuwur ing Leicester.

Lair ing Inggris, King minangka pemain internasional Wales, wewengkon asal mbah kakungipun. Dhèwèké miwiti debut internasional nalika taun 2009, lan wis éntuk luwih saka 40 tetandhingan. Dhèwèké minangka bagéyan saka tim sing teka ing semifinal UEFA Euro 2016.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 236. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. Navas(dipunundhuh tanggal 26 Januari 2018)
  3. Leicester City: Andy King on his rise from Champions League mascot to player BBC Sport, 26 January 2018