Ali Alatas

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Dr. H.C. Ali Alatas, S.H
Alialatas.jpg
13 Mentri Luar Negeri Républik Indonésia
Lungguh
21 Maret 1988 – 21 Mei 1998
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Mochtar Kusumaatmadja
Lungguh
21 Mei 1998 – 23 Oktober 1999
Présidhèn Baharuddin Jusuf Habibie
Kagantèni Alwi Shihab
Rerincèn priangga
Lair (1932-11-04)Nopèmber 4, 1932
Flag of the Netherlands.svg Batavia, Hindia Walanda
Pati Dhésèmber 11, 2008(2008-12-11) (umur 76)
Flag of Singapore.svg Singapura
Bangsa Indonésia
Sisihan Junisa Wolff Alatas
Anak Soraya Alatas,[1]
Fawzia Alatas-Patompo[2] Nadira Alatas Sriwijanarko
Propési Diplomat
Agama Islam

Dr. H.C. Ali Alatas, S.H. (lair ing Batavia (saiki Jakarta), 4 November 1932 – pati di Singapura, 11 Desember 2008 ing yuswa 76 taun) ya iku diplomat Indonésia kang naté dadi Menteri Luar Negeri (1988-1998).[3] Nganti séda, dheweke isih dadi Utusan Khusus Sekjen PBB kanggo Myanmar, Utusan Khusus Presiden RI kanggo masalah Timur Tengah, lan Ketua Dewan Pertimbangan Kepresidenan.[3]

Karier[besut | besut sumber]

Pendidikan dhasar kediplomatan diayahi ing Akademi Dinas Luar Negeri Jakarta (lulus 1954) lan ing Fakultas Hukum UI (lulus 1956).[4] Karier dadi diplomat dilakoni ing ngendi-ngendi kang dadi wakil saka Indonésia, kayata Thailand, Amérika Sarékat, lan PBB.[4] Ana ing awal karier, panjenengané uga ngréwangi kagiyatan jurnalistik lan kerja dadi korektor.[4] Jeneng Ali alatas wiwit dikenal ing donya internasional nalika panjenengané aktif dadi fasilitator perundingan perdamaian wong-wong kang pinuju pasulayan ing Kamboja.[4]

Taun 2003, Alatas diangkat dadi utusan khusus Sekretaris Jendral Perserikatan Bangsa-Bangsa.[4]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Veteran Indonésian diplomat Ali Alatas dies at 76, The Malaysian Insider, 11 Desember 2008. Diakses pada 13 Desember 2008
  2. ^ (INDONESIA-L) GJA - Alatas, Sudwika
  3. ^ a b (id) ALI ALATAS HOME (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)
  4. ^ a b c d e (id)Tentang Ali Alatas (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ali_Alatas&oldid=1053494"