Yudas Tadeus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Santo Yudas sang Rasul
Никодемас Сильванавичюс St. Apostle Judas Thaddeus 1910 г.jpg

Lukisan déning Nikodim Silivanovich taun 1910.
Rasul lan Martir
Miyos Abad sepindhah SM utawi M
Tilar donya Abad sepindhah M, Persia
Dipun urmati ing Gréja Katulik Roma, Gréja Ortodoks, Gréja Katulik Ritus Wétan, Kristen Koptik, Gréja Anglikan
Papan ziarah utama Santo Petrus, Roma, Rheims, Toulouse, Prancis
Dinten pèngetan 28 Oktober, 19 Juni
Atribut kapak, penthung, kapal, dhayung, medhali
Pangreksa Armenia, kicalan pangajeng-ngajeng, kahanan genting, griya sakit
Gloriole.svg Portal Santo
Disambig.svg

Santo Yudas sang Rasul inggih punika salah satunggil saking kalihwelas rasul Yésus Kristus. Salebetipun Alkitab dipuncathet kanthi nami "Yudas anak Yakobus"[1] utawi "Yudas bin Yakobus".[2] Panjenenganipun dipuntepangi kanthi nami sanèsipun Tadeus, utawi Yudas Tadeus. Wonten ingkang nyamiaken kaliyan Yudas (sadhèrèkipun Yesus), panyerat Serat Yudas, nanging cetha bènten tiyang kaliyan Yudas Iskariot, salah satunggil saking kalihwelas rasul sanèsipun, amargi wonten cathetan perkawis "Yudas, ingkang sanès Iskariot".[3]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]


Rasul Yesus Kristus
Panginjil: Yohanes | Matius | Markus | Lukas
Sanèsipun: Petrus | Andreas | Yakobus | Filipus | Bartolomeus | Tomas/Didimus
Yakobus anak Alfeus | Simon tiyang Zelot | Yudas Tadeus | Yudas Iskariot ingkang dipungantos déning Matias


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yudas_Tadeus&oldid=871493"