Bartolomeus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Santo Bartolomeus
Last judgement.jpg

Santo Bartolomeus nyipeng péso kamartiranipun lan kulitipun ingkang sampun dipunkuliti salebeting Pangadilan Pungkasan karya Michaelangelo. Wajah kulit kasebut dipuntepangi minangka pasuryan Michelangelo.
Rasul, martir
Miyos
Tilar donya , Armenia. Dipunkuliti lajeng dipunkisas.
Dipun urmati ing Gréja Anglikan
Gréja Ortodoks Wétan
Gréja Lutheran
Ortodoks Oriental
Gréja Katulik Roma
Dinten pèngetan 24 Agustus (Kilèn), 11 Juni (Ortodoks)
Atribut salah satunggil saking kalih welas Rasul. Panjenenganipun mungel réncangipun Filipus amargi asma kekalihipun mesthi dipunsebat magepokan kaliyan piyambakipun, lan Filipus punika tiyang ingkang nepangaken Bartolomeus dhumateng Yesus.
Pangreksa Armenia; panjait buku; pamandé daging; buruh kulit; pedamel sepatu; panyamak kulit; pamlester; pemburu;
Gloriole.svg Portal Santo

Bartolomeus punika salah satunggil saking kalih welas rasul Yesus. Asma Bartholomeus (basa Yunani: Βαρθολομαίος) asalipun saking basa Aram bar-Tôlmay (תולמי‎‎‎‎‎-בר‎‎), ingkang tegesipun putra Tolmay.

Pèngetan Bartolomeus dipunwontenaken saben tanggal 24 Agustus ing Kilèn lan 11 Juni ing Ortodoks.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]


Rasul Yesus Kristus
Panginjil: Yohanes | Matius | Markus | Lukas
Sanèsipun: Petrus | Andreas | Yakobus | Filipus | Bartolomeus | Tomas/Didimus
Yakobus anak Alfeus | Simon tiyang Zelot | Yudas Tadeus | Yudas Iskariot ingkang dipungantos déning Matias


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bartolomeus&oldid=816560"