Filipus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Filipus yaiku salah sawijining murid Yésus saka rolas Rasul sing dipilih. Filipus pawarta Injil sing apik nyebaraké ajarané Yésus nganti sédané. Filipus kuwi uga dadi murid sing mèlu lan dijupuk karo Yesus saka gawéyané dadi nelayan iwak ing Danau Génésarèt. Jaman kuwi bangsa Romawi isih njajah tanah Yahudi, Yesus dikarepaké banget supaya bisa dadi pembebas saka penjajah Kekaisaran Romawi karo rakyat Yahudi, murid-muridé, lan kaum Zélot sing dianggep pasukan Romawi pamberontak ing tanah bangsa Yahudi. Yesus dianggep penyelamat sing bisa nulungi bangsa Yahudi saka penjajahan kekaisaran Romawi sing asalé saka Éropah Kulon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Filipus&oldid=865446"