Gréja Anglikan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bagéyan saka sèri ngenani
Anglikanisme
Canterbury cathedral.jpg
Gréja Anglikan
Latar wuri

Agama Kristen
Reformasi Inggris
Suksèsi apostolik
Gréja Katulik Roma
Tata gréja Episkopal

Tokoh

Thomas Cranmer
Henry VIII
Richard Hooker
Elizabeth I

Prangkat Kaesaan

Uskup Agung Canterbury
Konferensi Lambeth
Dewan Konsultatif Anglikan
Pertemuan Primat

Liturgi lan Ibadat

Kitab Sembayang Bebarengan
Gréja dhuwur · Gréja asor
Gréja wiyar
Gerakan Oxford
39 Artikel

Santo ing Anglikanisme
Artikel utama: Anglikanisme

Gréja Anglikan iku afiliasi sadonya saka Gréja-gréja Anglikan. "Gréja Anglikan" mesthi duwé otoritas yuridis sing universal, amarga saben gréja nasional utawa régional duwé otonomi sing penuh. Kanthi luwih saka 70 yuta anggotané, Gréja Anglikan iku gréja paling gedhé angka telu ing donya, sawisé Gréja Katulik Roma lan Gréja-gréja Ortodoks Wétan.


[sunting | sunting sumber]

CompassRose.gif

Komuni Anglikan migunakaké mawar kompas minangka lambang, sing nuduhaké jangkauané marang saindhenging donya lan sifaté sing didesentralisasikaké. Kayadéné lambang gréjané, ing sadhuwuré mawar iki ana topi uskup; ing tengahé ana salib St. George sing ngélingaké asal-usul komuni iki ing Gréja Inggris. Mottoné jroning basa Yunani, Ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς ("Kabenaran bakal ngluwaraké kowé") iku kutipan saka Yohanes 8:32. Lambang iki dirancang déning Edward Nason West, Kanon saka Katedral St. John the Divine ing New York City.

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gréja_Anglikan&oldid=831040"