Matias

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Santo Matias
Saint Matthias.PNG

Karyanipun Simone Martini
Rasul
Miyos Abad ka-1 Masehi, Yudea (sapuniki Israel)
Tilar donya watawis 80 Masehi, Yerusalem utawi Colchis (sapuniki Georgia)
Dipun urmati ing Gréja Katulik Roma
Gréja Ortodoks Wétan
Gréja Anglikan
Gréja Lutheran
Dinten pèngetan 14 Mei (Gréja Katulik Roma, Gréja Anglikan)
9 Agustus (Gréja Ortodoks Wétan)
24 Februari (pre-1970 Kalèndher Romawi, Gréja Episkopal, Gréja Lutheran)
Atribut kapak[1]
Pangreksa alkoholik; tukang kayu; Gary, Indiana; Great Falls-Billings, Montana; cacar; tukang jait
Gloriole.svg Portal Santo

Matias punika salah satunggil saking 12 rasul ingkang arupi murid Yésus.[2] Panjenenganipun dipunpilih dados rasul nggantosaken Yudas Iskariot ingkang kianat dhumateng Yésus.[3][2] Nalika Yudas tilar donya nglalu, para rasul sarujuk kanggé milih tiyang kanggé ngisi papan Yudas minangka rasul.[3][2] Saratipun inggih punika tiyang puniku kedah dados pandhèrèkipun Yésus wiwit baptisan Yésus dumugi nyeksèkaken mékradipun Yesus.[2] Salajengipun wonten kalih tiyang ingkang nyekapi sarat kasebat, Matias lan Yustus ingkang dipunsebut Barsabas.[2] Matias salajengipun kapilih dados rasul.[2] Kadosdéné rasul sanèsipun, panjenenganipun nampi Hyang Roh Suci nalika dinten Pentakosta.[2] Ananging, karya lan kagesangan salajengipun boten dipunkawruhi.[2] Dipuncariyosaken bilih panjenenganipun sepindhaipun khotbah ing dhaérah Yudea, nanging salajengipun panjenenganipun makarya ing Kapadokia lan ing kiwa-tengenipun Laut Kaspia.[2]


Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Saint Matthias". Catholic Saints. 2009. http://www.catholic-saints.info/patron-saints/saint-matthias.htm. Retrieved May 14, 2010.
  2. ^ a b c d e f g h i (en)David Farmer. 1997. The Oxford Dictionary of Saints . New York: Oxford University Press. P. 340.
  3. ^ a b (id)Bernadette McCarver Snyder. 2001. 115 Kisah Santo-Santa yang Mengasyikkan. Yogyakarta: Kanisius. Hal. 101.

Cithakan:Tokoh Prajanjian Anyar

Rasul Yesus Kristus
Panginjil: Yohanes | Matius | Markus | Lukas
Sanèsipun: Petrus | Andreas | Yakobus | Filipus | Bartolomeus | Tomas/Didimus
Yakobus anak Alfeus | Simon tiyang Zelot | Yudas Tadeus | Yudas Iskariot ingkang dipungantos déning Matias
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Matias&oldid=836828"