Yohanes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Artikel puniki ngenani panyerat kitab salebeting Alkitab. Kagem Injil Yohanes, pirsani ugi Injil Yohanes
Santo Yohanes sang Rasul
Hans Memling 039.jpg

Lukisan déning Hans Memling, c. 1468
(The National Gallery, London)
sang Panginjil
Miyos c. 6 M, Galilea, ing Tanah Suci[1]
Tilar donya c. 101, Efesus, Asia Minor
Dipun urmati ing Sedaya dhénominasi
Dinten pèngetan 27 Desember (Kristen ritus Kilèn)
26 September & 8 Mei (Kristen ritus Wétan)
Atribut buku, sawer ing cawan, kuwali, elang
Pangreksa pangarang, téolog, panerbit, pamandé buku, panyunting, pelukis.
Gloriole.svg Portal Santo

Santo Yohanes sang Rasul (basa Yunani Ιωάννης - Ioannes) punika salah satunggil saking kalihwelas rasul Yesus. Panjenenganipun putranipun Zebedeus lan Salome, ugi arupi sadhèrèkipun Yakobus, panjenenganipun lan sadhèrèkipun dipunsebat Boanerges ingkang tegesipun putra-putra guruh. Tradhisi madhakaken panjenenganipun kaliyan panyerat saking sapérangan buku ing Alkitab: Injil Yohanes, Serat-serat Yohanes, lan Wahyu dhumateng Yohanes.

Pirsani ugi[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Rabenstein, Katherine (December 1997). "John the Divine, Apostle and Evangelist (RM)". Saints O' the Day for December 27. http://www.saintpatrickdc.org/ss/1227.htm#john. Retrieved 2007-05-14.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Yohanes ing Wikimedia Commons.


Rasul Yesus Kristus
Panginjil: Yohanes | Matius | Markus | Lukas
Sanèsipun: Petrus | Andreas | Yakobus | Filipus | Bartolomeus | Tomas/Didimus
Yakobus anak Alfeus | Simon tiyang Zelot | Yudas Tadeus | Yudas Iskariot ingkang dipungantos déning Matias


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yohanes&oldid=840334"