Yoshihiko Noda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yoshihiko Noda
Yoshihiko Noda

Miwiti Mengku jabatan
2 September 2011
Panguwasa monarki Akihito
Bakal nggantèkaké Naoto Kan

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
8 Juni 2010
Perdhana Mentri Naoto Kan
Pejabat sadurungé Naoto Kan

Mangsa jabatan
2009 – 8 Juni 2010
Perdhana Mentri Naoto Kan
Pejabat sadurungé Wataru Takeshita
Masatoshi Ishida
Pengganti Motohisa Ikeda
Naoki Minezaki

Lair 20 Mei 1957 (umur 56)
Funabashi, Jepang
Partai pulitik Parté Demokratik

(1998–sekarang)

Partai pulitik (liyané) Parté Baru Jepang

(1992–1994)

Almamater Universitas Waseda
Situs resmi Situs resmi

Yoshihiko Noda (野田 佳彦 Noda Yoshihiko?, lahir 20 Mei 1957) inggih menika satunggalipun politikus Parté Démokratik ing Jepang lan anggota Majelis Endhép Jepang wonten ing Diét Jepang.[1] Panjenenganipun kapilih dados Perdana Mentri Jepang sasampunipun menangaken pamilihan swanten (Pemilu).[1] Mengsahipun ing Pemilu inggih menika Banri Kaieda.[1] Panjenenganipun dipunlantik dados Perdana Mentri sacara resmi déning Kaisar Jepang nalika tanggal 2 September 2011.[1]

Pagesanganipun[sunting | sunting sumber]

Yoshihiko Noda miyos ing Funabashi, Chiba, minangka putranipun salah satunggalipun Pasukan Bela Dhiri Jepang lan putunipun among tani lokal.[2] Boten kados politikus misuwur sanèsipun, Noda boten gadhah gayutan kulawargi (trah) kaliyan Nagatachō.[3] Tiyang sepuhipun boten saged mbiyantu mbayar resépsi palakraminipun Noda.[3] Noda lulus saking Univérsitas Waseda ing taun 1980 lan lajeng dipuntampi ing Institut Pamaréntah lan Manajemen Matsushita, satunggalipun institusi ingkang dipundamel déning Konosuke Matsushita ingkang ugi minangka tiyang ingkang damel Panasonic. Sadangunipun sekolah ing institut menika, Noda nyambi nyambut damel dados tukang pamaos météran gas.[4] Panjenenganipun kapilih ing majelis Prefektur Chiba nalika taun 1987 ing yuswa 29 taun.[4] Noda remen kaliyan bela dhiri lan gulat. Panjenenganipun kagungan sabuk cemeng olahraga judo.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)Yoshihiko Noda wins Japan leadership race dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  2. ^ (en)Profile: Yoshihiko Noda, a fiscal hawk flies into Japan's top post dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  3. ^ a b (en)Japan’s Noda Faces Short Honeymoon dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  4. ^ a b c (en)title=Japan's Noda: Low-Key on Domestic Issues, Controversial Abroad dipunundhuh tanggal 2 September 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yoshihiko_Noda&oldid=832522"