Gulat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pagulat Yunani Kuna (Pankratiast)

Gulat iku salah sijiné cabang olahraga kanthi adu fisik wantara pagulat siji lan liyané, jroning pamainan pagulat diwajibake mbanting utawa nibakake lan bisa ngelawan musuh mainé. Teknik fisik kang dimainake ing cabang olahraga bela dhiri gulat kapengkar dumadi joint lock, Clinch fighting, Grappling hold, lan Leverage. Olahraga bela dhiri gulat ndhuweni aneka werna gaya kang misuwur uga dingerteni ing donya kanthi ndhuweni sajarah kang dawa.Cabang Gulat kalebu ing olahraga olimpik awit 100 taun kapungkur.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gulat&oldid=833191"