David Cameron

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
[[The Right Honourable]]
 David Cameron
MP
David Cameron

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
11 Mei 2010
Panguwasa monarki Elizabeth II
Deputi Nick Clegg
Pejabat sadurungé Gordon Brown

Mangsa jabatan
6 Desember 2005 – 11 Mei 2010
Perdhana Mentri Tony Blair
Gordon Brown
Panguwasa monarki Elizabeth II
Pejabat sadurungé Michael Howard
Pengganti Harriet Harman

Mentri Pendidikan lan Keterampilan (Oposisi)
Mangsa jabatan
6 Mei 2005 – 6 Desember 2005
Pemimpin Michael Howard
Pejabat sadurungé Tim Yeo
Pengganti David Willetts
Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
7 Juni 2001
Pejabat sadurungé Shaun Woodward
Mayoritas 22.740 (32,5%)

Lair 9 Oktober 1966 (umur 47)
London, Britania Raya
Partai pulitik Parté Konservatif
Pasangan Samantha Sheffield (palakrami

1996–samenika)

Anak Ivan Reginald Ian (tilar donya)
Nancy Gwen
Arthur Elwen
Florence Rose Endellion
Papan padunungan 10 Downing Street (resmi)
Almamater Brasenose College, Oxford
Agama Anglikan
Tapak asma David Cameron's signature
Situs resmi Situs web Partai Konservatif

David William Donald Cameron (lair ing London, Inggris, 9 Oktober 1966; umur 47 taun) inggih menika Perdana Mentri Britania Raya lan ugi pangarsanipun Parté Konservatif (Britania Raya).[1] Cameron makili Witney (parlemén Inggris) minangka anggota parlemén.[1] Cameron sinau ilmu filsafat, politik, lan ekonomi ing Universitas Oxford, panjenenganipun pikantuk gelar kaurmatan ing kelas kapisan.[1] Panjenenganipun lajeng ndèrèk Dhepartemen Panaliten Konservatif lan dados penasihat khususipun Norman Lamont, lajeng ugi dados panasihatipun Michael Howard.[1] Cameron ugi dados dhirektur COrporate Affairs ing Carlton Komunikasi ngantos pitung taun dangunipun.[1]

Wonten ing satunggalipun penyalonan ingkang kapisan kanggé parlemén ing Stafford nalika taun 1997 panjenenganipun kalah.[1] Ananging Cameron kapilih minangka anggota parlemén kanggé Oxfordshire, konstituensi saking parelemén Inggris. Kalih taun salajengipun, panjenenganipun dipunpromosikaken dados pangarsanipun parté oposisi.[1] Panjenenganipun dados pangarsanipun lan ngatur kampanye pamilian umum taun 2005.[1] Kanthi citra publik ingkang saé minangka calon mudha ingkang modherat saéngga saged narik kawigaten pamilih enèm, panjenenganipun lajeng menang dados pangarsanipun kapemimpinan konservatif ing taun 2005.[1] Nalika pamilian umum 2010 ingkang dipunwontenaken ing tanggal 6 Mei, parté konservatif menangaken 307 kursi lan Cameron lajeng dipunlantik dados perdana mentri ing tanggal 11 Mei 2010.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (en)Hall of Fame, David Cameron dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  2. ^ (en)David Cameron becomes youngest Prime Minister in almost 200 years dipunundhuh tanggal 7 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab David Cameron ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=David_Cameron&oldid=884714"