Silvio Berlusconi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Honourable
 Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi

Nembé mengku jabatan
Wiwit njabat 
8 Mei 2008
Présidhèn Giorgio Napolitano
Didhisiki déning Romano Prodi
Mangsa jabatan
11 Juni 2001 – 17 Mei 2006
Présidhèn Carlo Azeglio Ciampi
Deputi Giulio Tremonti
Gianfranco Fini
Marco Follini
Didhisiki déning Giuliano Amato
Diganti déning Romano Prodi
Mangsa jabatan
10 Mei 1994 – 17 Januari 1995
Présidhèn Oscar Luigi Scalfaro
Deputi Giuseppe Tatarella
Roberto Maroni
Didhisiki déning Carlo Azeglio Ciampi
Diganti déning Lamberto Dini

Mangsa jabatan
6 Januari 2002 – 14 November 2002
Didhisiki déning Renato Ruggiero
Diganti déning Franco Frattini

Masa jabatan
3 Juli 2004 – 16 Juli 2004
Didhisiki déning Giulio Tremonti
Diganti déning Domenico Siniscalco

Masa jabatan
10 Maret 2006 – 17 Mei 2006
Didhisiki déning Francesco Storace
Diganti déning Livia Turco

Masa jabatan
21 April 1994 – 13 April 2008
Konstituènsi XIX - Campania I

Saweg njabat
Mulai menjabat 
14 April 2008
Konstituènsi XVIII - Molise

Miyos 29 September 1936 (umur 78)
Milan, Italia
Partai pulitik The People of Freedom (2009–present)
Partai pulitik (sanèsipun) Forza Italia (1994–2008)
Garwa Carla Dall'Oglio (1965–1985)
Veronica Lario (1990–present)
Putra/putri Marina Berlusconi
Pier Silvio Berlusconi
Barbara Berlusconi
Eleonora Berlusconi
Luigi Berlusconi
Papan dunung Arcore, Italy
Almamatèr University of Milan
Profèsi Bisnisman, Pulitikus
Agami Katulik Roma

Silvio Berlusconi (lair ing Milan (Italia), 29 September 1936; umur 78 taun) punika Perdhana Mentri Italia lan tiyang ingkang kagungan satunggiling perusahaan médhia raseksa ing Italia. Panjenenganipun ugi pamimpin partai Forza Italia ingkang dipunwangun khusus taun 1994 kanggé tumuting piyambakipun salebeting pulitik. Panjenenganipun dados Perdhana Mentri salaminipun pitung wulan (10 Mei 1994-17 Januari 1995), nanging ing taun 2001, panjenenganipun dipunangkat malih. Kawit wekdal punika, pamaréntahan Berlusconi dados ingkang paling lami salebeting sajarah républik Italia. Tanggal 20 April 2005, Berlusconi maringaken serat pangunduran dhiri pamaréntahanipun sasampunipun kalah ing sapérangan pamilihan régional lan masalah-masalah internal salebeting koalisinipun. Tanggal 23 April 2005, Piyambakipun mbentuk pamaréntahan énggal tanpa kathah éwah-éwahan.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Silvio_Berlusconi&oldid=816638"