Naoto Kan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Naoto Kan
菅 直人
Naoto Kan

Kan dalam Forum Ekonomi Dunia tahun 2011.


Mangsa jabatan
8 Juni 2010 – 29 Agustus 2011
Monark Akihito
Didhisiki déning Yukio Hatoyama
Diganti déning Sedang Menjabat

Mangsa jabatan
6 Januari 2010 – 8 Juni 2010
Perdhana Mentri Yukio Hatoyama
Didhisiki déning Hirohisa Fujii
Diganti déning Yoshihiko Noda

Deputi Perdana Menteri Jepang
Mangsa jabatan
16 September 2009 – 8 Juni 2010
Perdhana Mentri Yukio Hatoyama
Didhisiki déning Kosong
last held by Wataru Kubo on 11 January 1996
Diganti déning Kosong

Nembé mengku jabatan
Wiwit mengku jabatan 
22 Juni 1980
Konstituènsi Distrik 18 Tokyo

Miyos 10 Oktober 1946 (umur 67)
Ube, Jepang
Partai pulitik Partai Demokrat
Garwa Nobuko Kan (1970–Sekarang)
Putra/putri Gentarō Kan
Shinjirō Kan
Almamatèr Institut Teknologi Tokyo
Agami Buddhism (Nichiren-shū)
Situs resmi Official website

Naoto Kan (菅直人) (lair ing Ube, Jepang, 10 Oktober 1946; umur 67 taun) yaiku pemimpin Partai Demokratik ing negara Jepang lan dadi Perdana Menteri Jepang ka-61, kang nganteni Yukio Hatoyama kang mundur.[1][2] Kan Naoto pisanan kapilih dadi anggota Majelis Rendah nalika taun 1980, lan njabat dadi anggota Federasi Sosial Demokrat.[1] Sawise kuwi yaiku nalika taun 1994, Kan ngggabung karo Parte Sakigake Baru (Shinto Sakigake) lan njabat dadi Kepala urusan Kebijakan nalika isih dadi bagean saka koalisi pemerintah yaiku saka Parte Liberal Demokrat (LDP) lan Partai Sosial Demokrat (SDP).[1] Rong taun sawise kuwi yaiku nalika taun 1996, Kan dadi Menteri Kesehatan ana ing pemerintahan Perdana Menteri Hashimoto Ryutaro saka LDP, kang ndadekake dheweke terkenal merga sukses nangani masalah infeksi HIV saka produk getih kang kena kontaminasi.[1] Ana ing taun 1996 uga, Kan lan Hatoyama Yukio ngedegake Parte Demokrat Jepang (DPJ), lan nalika taun 1998 dheweke dadi ketua umum pisanan, sawise DPJ nglakokake merger karo parte-parte cilik liyane.[2] Nalika taun 2003, Kan mimpin partaine kanggo gabubg karo Parte Liberal kang dipimpin dening Ozawa Ichiro.[2] Nalika DPJ njupuk kekuasaan nalika menangake kanthi nyetak sejarah musim panas wingi, Kan njabat posisi Wakil Perdana Menteri lan Menteri Strategi Nasional ana ing Kabinet pemerintahan Perdana Menteri Hatoyama.[2] Ing sasi Januari, Kan banjur nganteni Menteri Keuangan Fujii Hirohisa, kang mundur merga alesan kesehatan.[2]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Yukio Hatoyama
Perdana Menteri Jepang
2010kini
Diganti déning:
Masih Menjabat



Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Naoto_Kan&oldid=832473"