Prefektur Chiba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prefektur Chiba
Prefektur Chiba
Basa Jepang: 千葉県
Chiba-ken
Lokasi Chiba ing peta Jepang (bageyan kang disorot)
Ibu kota Chiba
Wilayah Kanto
Pulo Honshu
Gubernur Akiko Domoto
Luas (peringkat) 5.156,58 km² (ke-27)
 - % perairan 0,8%
Penduduk  (1 Juni 2007)
 - Populasi 6.096.774 (6)
 - Kepadatan /km²
Distrik 6
Munisipalitas 57
ISO 3166-2 JP-12
Situs web www.pref.chiba.jp/
english/
Simbol prefektur
 - Bunga Brassica rapa var. amplexicaulis
 - Pohon Podocarpus macrophyllus (Kusamaki)
 - Burung Emberiza cioides (Hoojiro)
 - Ikan {{{Fish}}}
Lambang Prefektur Chiba
Lambang Prefektur Chiba
CithakanPembicaraanPortal Jepang

Prefektur Chiba (千葉県 Chiba-ken?) inggih menika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing dhaérah Tokyo-Yokohama, Pulo Honshu, Jepang [1]. Ibukotanipun menika kutha Chiba. Prefektur Chiba jumeneng nalika tanggal 15 Juni 1873 kanthi gabungan antawisipun Prefektur Kisarazu lan Prefektur Inba. Penduduk Chiba menika salah satunggal ingkang paling sugih ing Jepang. PDB per kapita menika ¥3,1 juta (kirang langkung Rp 270 juta), paling ageng angka gangsal ing Jepang. Tokyo Disney Resort ingkang kapérang dados Disneyland Tokyo lan DisneySea Tokyo mapan wonten ing Urayasu celak kalihan watesing sisih kilèn prefektur.

Kutha[sunting | sunting sumber]

Distrik[sunting | sunting sumber]

Gambar:Teluk Tokyo.JPG
Pemandangan Teluk Tokyo saking Panté Makuhari, Chiba

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 13 Februari 2013)
  2. ^ (id) Ichikawa, (dipunakses tanggal 17 Februari 2013)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Chiba

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prefektur_Chiba&oldid=836856"