Akihito

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Akihito
Kaisar Jepang
Pamaréntahan 7 Januari 1989 – sapuniki
Enthronement 12 November 1990
Didhisiki Kaisar Shōwa
Heir apparent Pangéran Naruhito
Perdhana Mentri
Garwa Michiko Shoda
Isu
Naruhito, Pangéran Hiro
Fumihito, Pangéran Aya
Sayako Kuroda
House Dinasti Yamato
Bapa Hirohito
Ibu Empress Kojun
Miyos 23 Desember 1933 (umur 80)
Tokyo, Jepang
Jabatan Ichthyological researcher Emperor of Japan

Akihito (明仁), (lair 23 Desember 1933; umur 80 taun), punika kaisar Jepang kaping 125, ingkang mréntah wiwit taun 1989, nggantosaken bapanipun kaisar Hirohito ingkang tilar donya.

Akihito arupi putra angka setunggal lan arupi yoga angka gangsang Kaisar Showa (Hirohito) lan Maharani Kojun (Nagako). Gelaripun Tsugo no miya (継宮; Putra Tsugo) nalika bocah, panjenenganipun dipunagengaken lan dipunwulang déning guru privat lan salajengipun sinau ing Sekolah Dasar Anak Laki-laki lan Sekolah Menengah nalika iku, Peers' School (Gakushuin sasampunipun 1947), 1940-52. Panjenenganipun dipunpisahaken saking kulawarganipun nalika yuswa tigang taun. Era pamaréntahanipun dipunarani "Heisei".

Pirsani ugi[sunting | sunting sumber]

Didhisiki déning:
Hirohito, Kaisar Showa
Kaisar Jepang
Diganti déning:
Naruhito, Pangéran
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akihito&oldid=822837"