Yukio Hatoyama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yukio Hatoyama
鳩山 由紀夫
Yukio Hatoyama

Mangsa jabatan
16 September 2009 – 4 Juni 2010
Monark Akihito
[[Deputi Perdhana Mentri Jepang|Deputi]] Naoto Kan
Didhisiki déning Taro Aso
Diganti déning Naoto Kan

Anggota Majelis Asor Jepang makili Distrik Hokkaidō kaping-9
Nembé mengku jabatan
Wiwit njabat 
23 Juni 1986

Miyos 11 Februari 1947 (umur 67)
Bunkyō, Jepang
Partai pulitik Partai Demokratik (1998–saiki)
Partai pulitik (sanèsipun) Partai Liberal Demokrat (sadurungé 1993)
Partai Anyar Sakigake (1993–1996)
Partai Demokratik (1996–1998)
Garwa Miyuki Hatoyama (1975–saiki)
Putra/putri Kiichiro Hatoyama
Almamatèr Universitas Tokyo
Universitas Stanford
Profèsi Profesor
Situs resmi http://www.hatoyama.gr.jp/

Yukio Hatoyama (lair ing Tokyo, Jepang, 11 Februari 1947; umur 67 taun) yakuwi Perdhana Mentri Jepang. Panjenengané njabat dadi Perdhana Mentri saka tanggal 16 September 2009 nggantèkaké Taro Aso. Panjenengané saka Partai Demokratik Jepang sing ngakiri kakuwasan saka Partai Demokratik Liberal. Nalika tanggal 2 Juni 2010, Yukio dilaporaké mundur saka jabatané.[1][2]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Wall Street Journal
  2. ^ "PM Jepang mengundurkan diri", BBC Indonesia, 2010-06-02. diaksès tanggal 2010-06-02. 
Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Taro Aso
Perdhana Mentri Jepang
16 September 2009-4 Juni 2010
Diganti déning:
Naoto Kan


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yukio_Hatoyama&oldid=826814"