Shinzō Abe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Shinzō Abe
Shinzō Abe

Mangsa jabatan
26 Desember 2012 – Petahana
Monark Akihito
Didhisiki déning Yoshihiko Noda
Mangsa jabatan
26 September 2006 – 26 September 2007
Monark Akihito
Didhisiki déning Junichiro Koizumi
Diganti déning Yasuo Fukuda


Partai pulitik Partai Demokrat Liberal
Garwa Akie Matsuzaki

occupation= Politikus

Shinzō Abe (安倍 晋三 Abe Shinzō?, lair 21 September 1954 ing Nagato) yaiku wong politikus Jepang sing njabat dadi Perdana Menteri Jepang wiwit 26 September 2006 nganti 26 September 2007. Sedurunge nate njabat Sekretaris Kabinet Jepang saka Perdana Menteri Junichiro Koizumi. Wiwit Yasuo Fukuda ngundurke diri saka perebutan jabatan presiden partai, deweke dadi kandidat utama kanggo miganti Koizumi saat perdana menteri pensiun ing September 2006. Dewekw ngumumake pencalonane dadi perdana menteri ing 1 September 2006 lan dilantik 26 September. wiwit masa pemerintahane dadi perdana menteri meh nganti setaun, Abe mengumumke pengunduran dirine ing 12 September 2007, nanging deweke terus njabat nganti penggantine, Yasuo Fukuda terpilih dadi Ketua LDP ing 23 September 2007 sedurungr kepilih dadi Perdana Menteri Jepang, 25 September 2007. Yasuo Fukuda miwiti njabat lan ngumumke susunan kabinet ing esuk dinane (26 September 2007).

26 Desember 2012, deweke kepilih maneh dadi Perdana Menteri Jepang nggantiake Yoshihiko Noda, sakwise kepilih dening parlemen kanggo nduduki jabatan sing padha. Kepilihe Shinzō Abe iki nyusul sakwise partaine, Partai Demokrasi Liberal (LDP) menangke Pemilu ing wiwit bulan Desember 2012 [1].

Karier politik[sunting | sunting sumber]

Abe dilahirke ing lingkungan keluarga politik. Mbahe, Kan Abe lan ramane Shintaro Abe, kui politikus. Shintaro mimpin fraksi ing lingkungan Partai Demokrat Liberal, nyekel pira-pira jabatan ing kabinet lan partai, lan dadi kandidat utama kanggo jabatan Perdana Menteri. nanging deweke kalebet ing jerone Skandal rekrut lan uga banjur tiba lara; deweke wafat ing taun 1991. garwane Shintaro yaiku Yoko Kishi, anak putri PM Nobusuke Kishi, sing uga sedulur lanang PM Eisaku Sato. Dadi, Shinzō nduweni hubungan keluarga karo politikus dueur ke loro sisi keluargane.

Shinzō kepilih makili distrik siji saka Prefektur Yamaguchi ing 1993 banjur wafate pbapake ing 1991, lan nduweni suara paling akeh saka pemilu ngendi-ngendi ing sejarah prefektur kui. ing 1999 deweke dadi Direktur Divisi Urusan Sosial, Wakil Kepala Sekretaris Kabinet ing jerone Kabinet Mori lan Koizumi wiwit 2000–2003, lan seuwise kui deweke diangkat dadi Sekjen Partai Demokrat Liberal.

Abe yaiku juru runding utama kanggo pemerintah Jepang atas nama keluarga-keluarga Jepang sing diculik lan digawa marang Korea Utara.

Ing31 Oktober 2005, deweke dicalonke dadi Sekretaris Kabinet saka Kabinet kelima Koizumi, gantiake Hiroyuki Hosoda. Ing 20 September 2006, deweke kepilih dadi ketua Partai Demokrat Liberal.

Kandidat untuk Perdana Menteri[sunting | sunting sumber]

Shinzō Abe dianggep (ing September 2006) dadi kandidat utama kanggo miganteni Koizumi seuwise masa jabatane dadi perdana menteri wes bar. Sadakazu Tanigaki, sing uga uwis menyataake pencalonan deweke, lan Taro Aso uga arupi calon-calon sing kuat.

Ing sawijining pengumpulan pendapat bulan Juni 2006 di antara 403 anggota parlemen LDP, memperoleh dukungan dari 130 orang, diikuti oleh Fukuda dengan 30.[2] Mantan PM Yoshiro Mori, dari fraksi yang sama dengan Abe dan Fukuda, pernah mengatakan bahwa fraksi itu condong kepada Abe.[3]

Abe dianggap konservatif ing jero masalah kebijakan luar negeri dan mengambil sikap konfrontatif terhadap negera-negara Asia Timur lainnya seperti Republik Rakyat Cina, Korea Selatan dan, khususnya, Korea Utara. Ia menyatakan bahwa ia akan melanjutkan kunjungan yang kontroversial ke kuil Yasukuni bila ia terpilih sebagai Perdana Menteri. Pemimpin LDP dan sekutu lama Koizumi Koichi Kato pernah menyatakan bahwa sikap keras Abe tentang Yasukuni dapat merugikan kesempatannya untuk menggantikan Koizumi, dan bahwa Fukuda, yang menentang kunjungan ke Yasukuni, merupakan "ancaman" bagi Abe dalam hal ini.[4] Ia juga berpandangan konservatif dalam masalah kontroversi suksesi kekuasaan Kekaisaran Jepang, dan mengatakan bahwa ia menentang usaha mengamandemen hukum Jepang untuk memungkinkan perempuan menduduki Takhta Krisantemum sebagai Maharani.

Pada 4 Agustus 2006, media Jepang melaporkan bahwa Shinzō Abe telah mengunjungi kuil itu pada bulan April. Abe mengklaim bahwa kunjungan itu bersifat pribadi dan tidak resmi, seperti yang telah dilakukan Koizumi di masa lalu. Pemerintah Tiongkok dan Korea Selatan mengungkapkan keprihatinan terhadap kunjungan itu.[5] [6]

Pada 1 September 2006, Abe resmi mengumumkan pencalonannya untuk menjadi perdana menteri.[7]

Sebagai Perdana Menteri[sunting | sunting sumber]

Koizumi ngundurke diri ana ing tanggat 26 September lan sakpungkasane digantiake Abe. Dukungan publik kanggo awakke melorot sak uwise skandal kang dimulai awit akhir tahun kang pada. Papat menteri kang ana ing kabinet dalam kapeksa mundur lan siji meneh, menteri pertanian, bunuh diri ana ing Mei 2007 amarga skandal keuangan. Ana ing 12 Septmber 2007, Abe ngumumake awak arep mundur saka jabatane dadi perdana menteri amarga menganggep perdana menteri kang enggal diperluake supaya iso nerusake dukungan Jepang marang operasi militer AS ing Afganistan.[8]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Hiroyuki Hosoda
Sekretaris Kabinet Jepang
2005–2006
Diganti déning:
Yasuhisa Shiozaki
Sing mengku  sadurungé:
Junichiro Koizumi
Perdana Menteri Jepang
2006–2007
Diganti déning:
Yasuo Fukuda
Sing mengku  sadurungé:
Yoshihiko Noda
Perdana Menteri Jepang
2012
Diganti déning:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shinzō_Abe&oldid=883767"