WOSM

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendhera WOSM

WOSM singkatan saka World Organization of the Scout Movement yaiku organisasi internasional non-pamarintahan kang ngayomi gerakan kepandhuan sadonya.[1][2] WOSM ngadheg ing tahun 1920, lan duwe kantor pusat ing Jenewa, Swiss.[1] Anane WOSM uga ora bisa dipisahake saka kancane Asosiasi Kepandhuan Putri Sadonya utawa World Association of Girl Guides and Girl Scouts kang disingkat WAGGGS.[2] Tujuane WOSM yaiku ngewenehi pendhidhikan kanggo pemuda mawa sistim nilai adedhasar Satya Pramuka lan Dharma Pramuka, supaya saben wong duwe peran kontstruktif ing masarakat saengga bisa mbyantu mbangun donya kang luwih apik.[3] Mawa organisasi internasional, WOSM diatur adedhasar region, konferensi, komite lan biro.[3]

Tegese Lambang WOSM[sunting | sunting sumber]

Lambang WOSM
  1. Kompas: mralambangi salah sawijining peringatan kanggo Pandhu utawa Pramuka supaya tansah nglakoni kabecikan lan bisa diprecaya kaya dene fungsine kompas, sarta ajeg njaga pangareb-arebe lan tugase mawa panunjuk dhalan.[4]
  2. Treefoil/kembang kan pucuke telu: mralambangi telung janji pandu/Scout promise.[4]
  3. Bintang Loro: mralambangi anggota Pandhu/Pramuka tansah usaha supaya bisa madhangi lan ngewenehi pitulungan ing babagan kabecikan lan ilmu pengetahuan.[4]
  4. Tali kang mubeng lan pucukke mbentuk simpul mati: mralambangi menawa sapadha Pandhu/Pramuka nganakake hubungan kekancan raket lan sedhuluran antawise Pramuka ing donya.[4]
  5. Werna: Putih mralambangi jiwa kang suci, dene werna dhasar ungu mralambangi menawa Pandhu/Pramuka duweni katrampilan mimpin lan seneng ngewenehi pitulungan marang wong liya.[4]

Konferensi Kepandhuan Sadonya[sunting | sunting sumber]

Konferensi Kepandhuan Sadonya utawa luwih misuwur diarani The World Scout Conference (WSC) yaiku pepanggihan kang ajeg dianakake saben telung tahun pisan lan ditekani dening kabeh organisasi lan asosiasi kepandhuan sadonya.[5] Pepanggihan iki duweni ancas kanggo ngorodinasi kabeh sesuluh kepandhuan saka saben negara kelebu mbahasa tujuan lan prinsip-prinsip Organisasi Kepandhuan Dunia lan kamardikan saka politik saben organisasi utawa Asosiasi anggotane.[5]

Tanggal Konferensi ke- Lokasi Negara Negara Peserta
1920 Konferensi Kepanduan Dunia ke-1 London Cithakan:Country data Inggris Raya 33
1922 Konferensi Kepanduan Dunia ke-2 Paris Flag of Prancis Perancis 32
1924 Konferensi Kepanduan Dunia ke-3 Copenhagen Flag of Denmark Denmark 34
1926 Konferensi Kepanduan Dunia ke-4 Kandersteg Flag of Switzerland Swiss 29
1929 Konferensi Kepanduan Dunia ke-5 Birkenhead Cithakan:Country data Inggris Raya 33
1931 Konferensi Kepanduan Dunia ke-6 Baden bei Wien Flag of Austria Austria 44
1933 Konferensi Kepanduan Dunia ke-7 Gödöllő Flag of Hongaria Hungaria 31
1935 Konferensi Kepanduan Dunia ke-8 Stockholm Flag of Swédia Swedia 28
1937 Konferensi Kepanduan Dunia ke-9 Den Haag Flag of Belanda Belanda 34
1939 Konferensi Kepanduan Dunia ke-10 Edinburgh Flag of Inggris Inggris 27
1947 Konferensi Kepanduan Dunia ke-11 Château de Rosny-sur-Seine Flag of Prancis Perancis 27
1949 Konferensi Kepanduan Dunia ke-12 Elvesaeter Flag of Norway Norwegia 25
1951 Konferensi Kepanduan Dunia ke-13 Salzburg Flag of Austria Austria 34
1953 Konferensi Kepanduan Dunia ke-14 Vaduz Flag of Liechtenstein Liechtenstein 35
1955 Konferensi Kepanduan Dunia ke-15 Niagara Falls, Ontario Flag of Kanada Kanada 44
1957 Konferensi Kepanduan Dunia ke-16 Cambridge Cithakan:Country data Inggris Raya 52
1959 Konferensi Kepanduan Dunia ke-17 New Delhi Flag of India India 35
1961 Konferensi Kepanduan Dunia ke-18 Lisbon Flag of Portugal Portugal 50
1963 Konferensi Kepanduan Dunia ke-19 Rhodes Flag of Yunani Yunani 52
1965 Konferensi Kepanduan Dunia ke-20 Mexico City Flag of Meksiko Mexico 59
1967 Konferensi Kepanduan Dunia ke-21 Seattle Flag of the United States Amerika Serikat 70
1969 Konferensi Kepanduan Dunia ke-22 Otaniemi Flag of Finland Finlandia 64
1971 Konferensi Kepanduan Dunia ke-23 Tokyo Flag of Jepang Jepang 71
1973 Konferensi Kepanduan Dunia ke-24 Nairobi Flag of Kénya Kenya 77
1975 Konferensi Kepanduan Dunia ke-25 Lundtoft Flag of Denmark Denmark 87
1977 Konferensi Kepanduan Dunia ke-26 Montreal Flag of Kanada Kanada 81
1979 Konferensi Kepanduan Dunia ke-27 Birmingham Cithakan:Country data Inggris Raya 81
1981 Konferensi Kepanduan Dunia ke-28 Dakar Flag of Senegal Senegal 74
1983 Konferensi Kepanduan Dunia ke-29 Dearborn Flag of the United States Amerika Serikat 90
1985 Konferensi Kepanduan Dunia ke-30 München Cithakan:Country data Jerman Barat 93
1988 Konferensi Kepanduan Dunia ke-31 Melbourne Flag of Australia Australia 77
1990 Konferensi Kepanduan Dunia ke-32 Paris Flag of Prancis Perancis
1993 Konferensi Kepanduan Dunia ke-33 Sattahip Flag of Thailand Thailand
1996 Konferensi Kepanduan Dunia ke-34 Oslo Flag of Norway Norwegia 108
1999 Konferensi Kepanduan Dunia ke-35 Durban Flag of Afrika Kidul Afrika Selatan 116
2002 Konferensi Kepanduan Dunia ke-36 Thessaloniki Flag of Yunani Yunani 126
2005 Konferensi Kepanduan Dunia ke-37 Hammamet Flag of Tunisia Tunisia 122
2008 Konferensi Kepanduan Dunia ke-38 Jeju-do Flag of Korea Selatan Korea Selatan 150
2011 Konferensi Kepanduan Dunia ke-39 Curitiba Flag of Brasil Brazil
2014 Konferensi Kepanduan Dunia ke-40 Ljubljana Flag of Slovenia Slovenia

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)WOSM (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
  2. ^ a b (id)WOSM Agen Perdamaian (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
  3. ^ a b (id)ATASAPR (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
  4. ^ a b c d e (id)arti lambang WOSM (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
  5. ^ a b (id)Jumpa di Jeju (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=WOSM&oldid=882487"