New Delhi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox Indian Jurisdiction

Monumen India Gate

New Delhi (basa Hindi: नई दिल्ली, basa Punjabi: ਨਵੀਂ ਦਿੱਲੀ) iku ibu kutha saka India, lan bagéyan saka Wilayah Ibu Kutha Nasional Delhi. Kutha iki arupa papan pamaréntahan liberal demokrasi paling gedhé ing donya. New Delhi iku metropolis paling gedhé katelu ing India. Awal pangadegané minangka ibu kutha saka India Britania. Gunggung pendhudhuké 10 yuta jiwa.

New Delhi iku kutha sing gampang dijlajahi amarga dalan-dalané dirancang kanthi tliti sadurungé pambangunan gedhung diwiwiti nalika taun 1903. Dalan gedhé utamané yaiku Raj Path.

Géografi[sunting | sunting sumber]

Iklim[sunting | sunting sumber]

Data iklim untuk New Delhi, India
Sasi Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Ags Sep Okt Nov Des Taun
Rata-rata paling dhuwur °C (°F) 18
(64)
23
(73)
28
(82)
36
(97)
39
(102)
37
(99)
34
(93)
33
(91)
33
(91)
31
(88)
27
(81)
21
(70)
30
(86)
Rata-rata paling asor °C (°F) 7
(45)
11
(52)
15
(59)
22
(72)
26
(79)
27
(81)
27
(81)
26
(79)
24
(75)
19
(66)
19
(66)
8
(46)
19
(66)
Presipitasi mm (inches) 20.3
(0.799)
20.3
(0.799)
15.2
(0.598)
20.3
(0.799)
25.4
(1)
71.1
(2.799)
236.2
(9.299)
236.2
(9.299)
114.3
(4.5)
17.8
(0.701)
10.2
(0.402)
10.2
(0.402)
617
(24,29)
Sumber: www.wunderground.com[1]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=New_Delhi&oldid=837257"