Telkom Indonesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Telkom.jpg
Telkom Indonesia
PT Telekomunikasi Indonesia Tbk
200px
Tipe Publik (Cithakan:Bej, LSE: TKID, NYSE: TLK)
Madeg 23 Oktober 1856
Lokasi | Kantor Pusat di Bandung, Jawa Barat Indonesia
Tokoh wigati Rinaldi Firmansyah, CEO
Indhustri Informasi & Komunikasi
Produk Telepon Tetap, Seluler, Aplikasi, Content, Datacom, Properti dan Konstruksi
Pendapatan Berkas:green up.png IDR 64,597 miliar (2009)
Anak Lihat Anak perusahaan
Pemilik Pemerintah Indonesia
Slogan "The World in Your Hand"
Situs www.telkom-indonesia.com

PT Telekomunikasi Indonesia Tbk (Persero) biasa disebut Telkom Indonesia utawa Telkom waé. (Cithakan:Bei,LSE: TKID, NYSE: TLK) yaiku perusahaan informasi lan komunikasi sarta panyedia jasa lan jaringan telekomunikasi sacara lengkap ing Indonesia. Telkom ngaklaim minangka perusahaan telekomunikasi paling gedh éing Indonesia, kanti jumlah pelanggan telepon tetap kang cacahé 15 yuta lan pelanggan telepon seluler kang cacahé 104 yuta.

Telkom arupa salah siji BUMN kang sahamé saiki diduwéni dening Pemerintah Indonesia (51,19%), Publik (40,21%) lan turahané 8,60% diduweni dening The Bank of New York lan Investor dalam Negeri[1]. Telkom uga dadi panyekel saham mayoritas ing 13 anak perusahaan, kalebu PT Telekomunikasi Selular (Telkomsel).

Direktur Utama Telkom saiki yaiku Arief Yahya kang gantèni Rinaldi Firmansyah nalika 11 Mei 2012.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Era Kolonial[sunting | sunting sumber]

Nalika tahun 1882, didegakè salah siji badan usaha swasta panyedia layanan pos lan telegraf. Layanan komunikasi banjur dikonsolidasikan dening Pemerintah Hindia Belanda marang jero jawatan Post Telegraaf Telefoon (PTT). Sakdurungé, nalika tanggal 23 Oktober 1856, dimulai pengoperasian layanan jasa telegraf elektromagnetik pertama kang ngehubungaké Jakarta (Batavia) karo Bogor (Buitenzorg).[2] Nalika tahun 2009 momen kasebut didadèkaké minangka patokan dian laér Telkom.

Perusahaan Negara[sunting | sunting sumber]

Nalika tahun 1961, status jawatan diubah dadi Perusahaan Negara Pos lan Telekomunikasi (PN Postel). Banjur nalika tahun 1965, PN Postel dipecah dadi Perusahaan Negara Pos dan Giro (PN Pos & Giro) dan Perusahaan Negara Telekomunikasi (PN Telekomunikasi).

Perumtel[sunting | sunting sumber]

Nalika tahun 1974, PN Telekomunikasi diubah jenenge dadi Perusahaan Umum Telekomunikasi (Perumtel) kang nganakake jasa telekomunikasi nasional utawa internasional. Tahun 1980 sekabehane saham PT Indonesian Satellite Corporation Tbk. (Indosat) diambil alih dening pemerintah RI dadi Badan Usaha Milik Negara (BUMN) kanggo nganakake jasa telekomunikasi internasional, kapisah saka Perumtel. Naliak tahun 1989, ditetepake Undang-undang Nomor 3 Tahun 1989 babagan Telekomunikasi, kang kuga ngatur peran swasta sajrone penyelenggaraan telekomunikasi.

PT Telekomunikasi Indonesia (Persero)[sunting | sunting sumber]

Nalika tahun 1991 Perumtel berubah bentuk dadi Perusahaan Perseroan (Persero) Telekomunikasi Indonesia andhedhasar Peraturan Pemerintah Nomor 25 Tahun 1991.

PT Telekomunikasi Indonesia (Persero) Tbk[sunting | sunting sumber]

Nalika tanggal 14 November 1995 dilakokake Penawaran Umum Perdana saham Telkom. Awit iku saham Telkom kacathet lan didol ing Bursa Efek Jakarta (BEJ) lan Bursa Efek Surabaya (BES) (kalorone saiki kanh jenenge Bursa Efek Indonesia (BEI)), Bursa Saham New York (NYSE) lan Bursa Saham London (LSE). Saham Telkom uga didol tanpa pencathetan ing Bursa Saham Tokyo.

Tahun 1999 ditetepake Undang-undang Nomor 36 Tahun 1999 babagan Penghapusan Monopoli Penyelenggaraan Telekomunikasi. Ngleboni abad ke-21, Pemerintah Indonesia nglakoake deregulasi ing sektor telekomunikasi kanti mbukak kompetisi pasar bebas. KAnti mengkono Telkom or na maneh memonopoli telekomunikasi Indonesia.

Tahun 2001 Telkom tuku 35% saham Telkomsel saka PT Indosat minaagka bagiyan saka implementasi restrukturisasi industri jasa telekomunikasi ing Indonesia kang ditandai kanti penghapusan kepemilikan bebarengan lan kepemilikan silang antarane Telkom lan Indosat. Awit wulan Agustus 2002 kedadeyan duopoli penyelenggaraan telekomunikasi lokal.

Nalika 23 Oktober 2009, Telkom ngetokake "New Telkom" ("Telkom anyar") kang ditandai kanti digantine identitas perusahaan.

Dewan Komisaris lan Direksi[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki yaiku Susunan Dewan Komisaris lan Direksi PT Telekomunikasi Indonesia (Persero) Tbk per 11 Mei 2012[3] :

No. Jabatan Pejabat
Dewan Komisaris Telkom (per 11 Mei 2012)
1 Komisaris Utama Jusman Syafii Djamal
2 Komisaris Hadiyanto
3 Komisaris Independen Virano Nasution
4 Komisaris Independen Johnny Swandi Sjam
Direksi Telkom (per 11 Mei 2012)
1 Direktur Utama Arief Yahya
2 Direktur Keuangan Honesti Basyir
3 Direktur Network and Solution Rizkan Chandra
4 Direktur Konsumer Sukardi Silalahi
5 Direktur Human Capital & General Affair Priyantono Rudito
6 Direktur Enterprise and Wholesale Muh. Awaluddin
7 Direktur IT Solution & Strategic Portfolio Indra Utoyo
8 Direktur Compliance & Risk Management Ririek Ardiansyah

Layanan[sunting | sunting sumber]

Telkom nyediakake jasa telepon tetap kabel (fixed wireline), jasa telepon tetap nirkabel (fixed wireless), jasa telepon bergerak (mobile service), data/internet sarta jasa multimedia liyane.

Ing ngiosr iki yaiku pira-pira layanan telekomunikasi Telkom:

Telepon, Data dan Internet[sunting | sunting sumber]

  • Telepon tetap (PSTN) : layanan telepon tetap kang pernah dadi monopoli Telkom ing Indonesia
  • Flexi : layanan telepon, data lan internet berbasis fixed wireless CDMA
  • TelkomNet Instan : layanan akses internet dial up
  • TelkomNet Astinet : layanan akses internet kanti langganan karo fokus perusahaan
  • Speedy : layanan akses internet kanti kecepeten duwur(broad band) miggunakake teknologi ADSL
  • e-Business (i-deal, i-manage, i-Settle, i-Xchange, TELKOMWeb Kiostron, TELKOMWeb Plazatron)
  • Solusi Enterprise - INFONET
  • TELKOMLink DINAccess
  • TELKOMLink VPN IP : layanan komunikasi data any to any connection berbasis IP MPLS.
  • TELKOMNet Whole Sale (VPN Dial) : Layanan akses dial up ke intranet salah sijine perusahaan kang dilakokake sacara remote lan mobile liw atjaringan data berbasis TCP IP (MPLS/tunneling) ing TELKOMNet.
  • TELKOM ISDN : jaringan digital kang menyediakake layanan telekomunikasi multimedia, arupa pengembangan saka sistem telepon kang wis terintegrasi.

Satelit[sunting | sunting sumber]

Televisi berlangganan[sunting | sunting sumber]

Anak perusahaan[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Telkom Group

Serikat karyawan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Perusahaan-telkom-stub Cithakan:Telekomunikasi-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Telkom_Indonesia&oldid=836530"