MetroTV

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
MetroTV
PT Media Televisi Indonesia
Gambar:LogoMetroTVsince2010.svg
Slogan Knowlegde to Elevate (2010-Saiki)
Diluncuraké 25 November 2000
Sing duwé Media Group
Kantor pusat Jakarta, Indonesia


Kantor Media Group di Kebon Jeruk, Jakarta Barat, Jakarta.

MetroTV iku sawijining stasiun televisi swasta Indonésia. Stasiun iki resmi ngangkasa wiwit 25 November 2000 ing Jakarta.

Asal usul lan Konsèp[sunting | sunting sumber]

Stasiun TV iki wiwitané nduwèni konsèp rada béda karo liyané, sabab saliyané ngangkasa jroning 24 jam saben dina, stasiun TV iki mung munjeraké acara marang siaran warta waé. Ananging jroning perkembangan sabanjuré, stasiun iki uga nglebokaké unsur hiburan jroning program-programé. Metro TV iku stasiun pisanan ing Indonesia sing nyiaraké warta jroning basa Mandarin: Metro Xin Wen, lan uga siji-sijiné stasiun TV ing Indonesia sing ora nasingaké program sinetron. Metro TV uga nayagaké siaran internasional abasa Inggris pisanan ing Indonesia Indonesia Now sing bisa dipirsani saka saindhenging donya. Stasiun iki dikenal ndarbèni presenter warta paling akèh ing Indonesia

Metro TV uga nayangaké program e-Lifestyle, yakuwi program talkshow sing mbahas teknologi informasi lan telekomunikasi. Metro TV didarbèni Media Group pimpinan Surya Paloh sing uga nduwèni koran Media Indonesia lan Lampung Post.

[sunting | sunting sumber]

Acara Unggulan[sunting | sunting sumber]

  • Breaking News, iku program warta paling cepet lan anyar wektu ana kedadéyan utawa ana prastawa sing wigati. Saben program sing pinuju lumaku bakal diendegaké sawetara kanggo mbiwarakaké program Breaking News iki.
  • Headline News, iku program warta saben jam sajroning 2-7 menit, saben dinané. Program iki diadaptasi saka program sing padha ing stasiun televisi internasional CNN. Sebagéyan gedhé Headline News ditasingaké jroning Basa Indonesia, nanging ing jam tinamtu Headline News diwacakaké jroning Basa Inggris
  • Metro Pagi, iku program warta ésuk Metro TV sing ngangkasa saben dina jam 05:00 - 06:30 WIB. Metro Pagi uga nasingaké Laporan VOA sing disiaraké Voice of America saka Washington saben Senin nganti Jemuah.
  • Metro Xin Wen, iku program warta mawa basa mandarin sing ngangkasa saben dina jam 08.30 - 09.00 WIB
  • Metro This Morning, iku program warta mawa basa Inggris. Ngangkasa saben dina jam 08.30 - 09.00. Nanging, acara ini berakhir ing awal April 2007.
  • Indonesia This Morning, iku program warta Basa Inggris sing nggantèkaké Metro This Morning. Isiné ngenani warta paling anget dari Indonesia lan penjuru donya. Lan, berisi juga laporan cuaca seluruh Indonesia. Ngangkasa saben dina jam 08.05 - 08.30 WIB. Dibawakan déning Zelda Savitri lan Candice Anggunadinata.
  • Metro Siang, iku siaran warta Metro TV sing ngangkasa saben dina jam 12:00 - 13:00 WIB (ing dina Senin lan Jemuah) lan 12:00 - 12:30 WIB (ing dina Sabtu lan Minggu).
  • News Flash, iku program warta telung basa (Basa Inggris, Basa Mandarin lan Basa Indonesia. Ngangkasa saben dina Senin - Jemuah ing pkl 09:30, 12:30, 19:30 WIB jroning 5 menit.
  • World News, iku program warta donya sing ngangkasa sajroning 30 menit ing dina Senin - Jemuah jam 16:30 WIB. Metro World News iki wis sukses ngayahi wawancara marang manéka pamimpin donya kaya Tony Blair, lan Mahmood Ahmadinejad.
  • Metro Hari Ini, iku program kanthi dhurasi 1.5 jam ing dina Senin - Sabtu lan 30 menit ing dina Minggu jam 17:30 WIB. Iisiné rangkuman informasi sajroning sedina.
  • Suara Anda, iku program warta 30 menit sing nyuguhaké warta sing bisa panjenengan pilih. Ngangkasa ing dina Senin - Jemuah jam 19:00 WIB.
  • Top Nine News, iku salah siji program sing ditunggu. Amarga nduwèni variasi angka 9. Sangang warta paling ndhuwur ing jam Sangang wengi WIB. Lan ing rubrik ka-8 Top of The top isi 9 warta wigati sing disuguhaké jroning wektu 90 detik. Ngangkasa ing dina Senin - Jemuah jroning 30 menit.
  • Top Nine News Weekend, iku program sembilan warta teratas jam 21.00 WIB. Lan ing rubrik ke-8 Top of The Week berisi 9 warta menarik sing disuguhaké jroning waktu 90 detik. Ngangkasa ing dina Sabtu jroning 30 menit.
  • Metro This Week, iku program warta Metro TV sing berisi rangkuman warta jroning sepekan. Ngangkasa saben dina Minggu jam 18:30 WIB jroning 30 menit.
  • Metro Sport, iku program warta olahraga sing digiyaraké jam 23:05 WIB jroning 25 menit.
  • Metro Malam, iku program warta malam sing digiyaraké jam 00:00 WIB jroning 1 jam.
  • Kick Andy, iku program talk show déning Andy F. Noya ing dina Jemuah jam 22.00 WIB
  • Indonesia Now, iku program Internasional sing wiwit ngangkasa ing tanggal 1 September 2006. Diasuh déning Frida Lidwina lan Dalton Tanonaka ( Mantan penyiar CNN, CNBC Asia lan NHK Jepang). Ngangkasa saben dina Sabtu jam 07.00 WIB lan Minggu jam 17.30 WIb jroning 30 menit. Acara ini juga dapat disaksikan di Benua Amerika, Eropa lan ing wilayah Asia Pasifik.
  • Mario Teguh Golden Ways, iku program motivasti sing ditayangaké saben dina Minggu jam 19.00-20.00 WIB, siaran ulang ing saben dina Jemuah jam 13.30-14.30 WIB.

Program liya[sunting | sunting sumber]

  • Chat Club, iku program talk show sing hadir ing hadapan penonton saben dina Kamis lan Jemuah jam 10:30-11:00 WIB sing dipandhu déning Choky Sitohang. Chat Club iku program sing mbahas manéka topik sing menarik lan disuguhaké sacara ringan lan human interest.
  • Zona 80, iku program musik sing nayangaké seputar musik lan hiburan ing era-80an
  • Democrazy, iku program sing nayangaké ngenani komedi debat partai pulitik.
  • Global Football, bal-balan internasional

Presenter[sunting | sunting sumber]

Basa Indonesia[sunting | sunting sumber]

Basa Mandarin[sunting | sunting sumber]

Warta Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Warta Olahraga[sunting | sunting sumber]

Dialog/Talk Show[sunting | sunting sumber]

Penyiar Khusus[sunting | sunting sumber]

Mantan Presenter[sunting | sunting sumber]

Dewan Direksi[sunting | sunting sumber]

Struktur dewan direksi MetroTV saiki yaiku Wisnu Hadi minangka presiden direktur, Lestary Luhur minangka direktur penjualan lan pemasaran, Ana Widjaja minangka direktur keuangan lan administrasi, John Balonso minangka direktur teknik lan Elman Saragih minangka pemimpin redaksi.

Satelit[sunting | sunting sumber]

Satelit-satelit sing digunakan déning Metro TV [1]:

Catatan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=MetroTV&oldid=821486"