Bursa Saham New York

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bursa Saham New York
Nyse by spigoo.jpg
Tipe Bursa saham
Lokasi New York City, New York, Amérika Sarékat
Koordinat 40°42′24″N 74°00′41″W / 40.70667°N 74.01139°W / 40.70667; -74.01139
pemilik NYSE Euronext
Tokoh wigati Duncan Niederauer (CEO)
Mata uang Dolar AS
Gunggung daftaran 2,773
MarketCap US$25 triliun(2006)
Volume US$22 triliun(2006)
Indeks NYSE Composite
Dow Jones Industrial Average
Situs web www.nyse.com

Bursa Saham New York (dicekak NYSE) iku salah siji bursa saham paling gedhé ing donya. Bursa iki dunungé ing New York City, New York, AS.

Watara 2.800 prusahaan nyathetaké sahamé ing NYSE. Rega saham-saham ing NYSE nggayuh US$15 triliun jroning kapitalisasi pasar global. Nganti sasi Juli 2004, kabèh 30 prusahaan ing Dow Jones Industrial Average dicathet uga ing NYSE, kajaba Intel lan Microsoft.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]