tvOne

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados


tvOne
PT Lativi Media Karya
TvOne Logo(2012).jpg
Jeneng sadurungé Lativi
(17 Januari 2002-14 Februari 2008)
Slogan Minangka Lativi
"Saluran Penuh Nilai Lan Makna"
(17 Januari 2002-7 Agustus 2004)
"Pasti"
(7 Agustus 2004-31 Desember 2006)
"Berani Beda"
(1 Januari 2007-31 Desember 2007)
"Memang Beda"
(1 Januari 2008-14 Februari 2008)
Sebagai tvOne
"Memang Beda"
(14 Februari 2008-12 Februari 2010, 2 Maret 2012-sekarang)
"Terdepan Mengabarkan"
(14 Februari 2010-2 Maret 2012)
"Menuju Satu Dunia"
(24 Februari 2011-2 Maret 2012)
Negara Bendera_Indonésia Indonésia
Diluncuraké 30 Juli 2002
(minangka Lativi)
14 Februari 2008
(minangka tvOne)
Sing duwé PT Visi Media Asia Tbk
Kantor pusat Jakarta , Indonesia
Saluran afiliasi antv
(30 April 2006-sakmenika)
Situs web http://www.tvonenews.tv
Kasumadyan Nasional
Siaran terestrial
Bandung 48 UHF
Banjarmasin 26 UHF
Batam 27 UHF
Cirebon 52 UHF
Denpasar 41 UHF
Garut 32 UHF
Jakarta 53 UHF
Kediri 47 UHF
Makasar 47 UHF
Malang 54 UHF
Medan 37 UHF
Padang 27 UHF
Palembang 40 UHF
Purwokerto 51 UHF
Samarinda 39 UHF
Semarang 39 UHF
Surabaya 52 UHF
Surakarta 38 UHF
Tegal 49 UHF
Yogyakarta 38 UHF
Siaran satelit
Indovision 93
TopTV 93
OkeVision 112
Aora 916
Centrin TV 817
Skynindo 206
TelkomVision 139
YesTV 139
Siaran kabel
First Media 3
TelkomVision 139
Televisi internet
M2V Mobile TV 908
Nexmedia 908

tvOne (sadèrèngipun ingkang nama Lativi) inggih punika sawijining stasiun televisi swasta Indonesia. Stasiun televisi punika dipundhirikaken nalika tanggal 30 Juli 2002 dèning pangusaha Abdul Latief. Nalika semanten, konsep panyungsunan acaranipun inggih punika kathah nengenaken perkawis ingkang ngarah dhateng klenik, erotisme, pawartos kriminalitas lan sapérangan hiburan sanèsipun. Wiwit taun 2006, saperangan sahamipun ugi kagunganipun Grup Bakrie ingkang ugi kagungan Stasiun Televisi antv.[1]

Nalika tanggal 14 Februari 2008, Lativi kanthi resmi gantos nama dados tvOne, kanthi komposisi 70 persen pawartos, sisanipun gabungan program olahraga lan hiburan. Abdul Latief boten malih wonten ing salebeting kapemilikan saham tvOne. Komposisi kepemilikan saham tvOne kasungsun saking PT Visi Media Asia Tbk kanthi saham 49%, PT Redal Semesta 31%, Good Response Ltd 10%, lan Promise Result Ltd 10%. Direktur Utama tvOne sakmenika inggih Ardiansyah Bakrie.[2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Lativi[sunting | sunting sumber]

Izin siaran[sunting | sunting sumber]

Nalika wiwitan siaran, tvOne rumiyin ingkang nama Lativi. Lativi piyambak jumeneng adedhasar ijin saking Depkominfo Kanwil. Jakarta Timur kanthi No. 809/BH.09.05/III/1999 ingkang saperangan ageng saham kagunganipun Abdul Latief. Nalika wulan Januari 1999, kawontenan Lativi dipunbiwarakaken wonten ing Berita Negara No. 8687 minangka PT Lativi Media Karya.

Lativi piyambak wiwit dipunsiyaraken wiwitan taun 2001. ewadene nalika semanten nembe kaetang minangka siaran pacoban, Lativi sampun mbiyangun stasiun relai televisi wonten ing Kota Jakarta.

tvOne[sunting | sunting sumber]

Wiwit Kamis, 14 Februari 2008 pukul 19:30 WIB, Lativi kanthi resmi gantos nama dados tvOne . Kapesthen peresmian panganggoan nama tvOne dipunsamektakaken Presiden Direktur Utama CEO saking tvOne, Erick Thohir, wonten ing papanggihan pers Rabu, 13 Februari 2008. Ewahaning nama punika minangka upaya strategi manajemen saperlu maringi samubarang ingkang benten ing industri pertelevisian Indonesia. Peresmian tvOne badhe dipunadani wonten ing Plenary Hall, Gedungan Jakarta Convention Center, lan dipuntayangaken kanthi siaran langsung "Live" ing tvOne wiwit pukul 19:30 WIB . Peresmian tvOne ugi dipuntindakaken dening Presiden Republik Indonesia , Susilo Bambang Yudhoyono.

[sunting | sunting sumber]

Program[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Dhaptar acara TvOne

Penyiar[sunting | sunting sumber]

Mantan penyiar[sunting | sunting sumber]

Biro[sunting | sunting sumber]

Domestik[sunting | sunting sumber]

Internasional[sunting | sunting sumber]

Dhaptar Direktur Utama[sunting | sunting sumber]

No. Nama Awal jabatan Akhir jabatan
1 Usman Ja'far 2002 2003
2 Hasyim Sumiana 2003 2006
3 Meidiana Latief 2006 2007
4 Erick Thohir 2007 2010
5 Ardiansyah Bakrie (Plt.) 2010 sakmenika

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)http://vivagroup.co.id/ Situs resmi Visi Media Asia
  2. ^ (id)http://www.tvonenews.tv/ Situs resmi tvOne
  3. ^ http://sosok.kompasiana.com/2012/01/13/presenter-tv-one-ramai-ramai-pindah/ Presenter TV One Ramai-ramai Pindah



Cithakan:Penyiar Tvone Cithakan:Saluran berita internasional

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=TvOne&oldid=836666"