Indra Lesmana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Indra Lesmana
Lair Indra Lesmana
28 Maret 1966 (umur 48)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Pagawéyan penyanyi, pemusik
Taun aktif 1978 - samenika
Garwa Sophia Latjuba (pegatan)
Hanny Trihandojo Lesmana
Anak Palakrami kaliyan Sophia Latjuba:
Eva Celia Latjuba
Palakrami kaliyan Hanny Trihandojo Lesmana:
Devo Lesmana
Ravi Lesmana
Wong tuwa Jack Lesmana lan Nien Lesmana

Indra Lesmana (lair ing Jakarta, 28 Maret 1966; umur 48 taun) inggih menika salah satunggalipun musisi jazz saking Indonésia.[1][2] Indra menika putranipun tokoh Jazz Indonésia, Jack Lesmana lan penyanyi sénior Indonésia ing taun 1960-an Nien Lesmana.[1] Sasanesipun menika, Indra ugi kalebet rayinipun produser film Indonésia, Mira Lesmana lan tilas garwanipun salah satunggalipun penyanyi pop Indonésia, Sophia Latjuba.[1] Indra Lesmana wiwit tresna dhateng musik awit yuswaniun sedasa taun.[1] Pangalaman ingkang kapisan ing jagad musik pinurwakan taun 1976 ing Kutha Bandung, nalika Indra péntas sareng kaliyan ramanipun.[1] Sasampunipun péntas menika, Indra asring péntas ing Taman Ismail Marzuki, Jakarta.[1] Salajengipun Indra ngliris albumipun ingkang kapisan kanthi irah-irahan Ayahku Sahabatku taun 1978.[1] Indra lajeng kuliyah ing Australia lan naté nyicipi jagad musik jazz Amérika Serikat.[1] Sadangunipun menika, Indra sampun ngliris grup musik Children of Fantasy (1981).[1] Kaliyan musisi manca negari Indra ndhérék band Nebula, lan sampun ngliris album No Standing.[1] Salajengipun kanthi runtut, panjenenganipun ngliris album Women and Children First (1983) lan For Earth and Heaven (1985), La Samba Primadona (1987), Aku Ingin (1990), Reborn (2000) lan Silver (Album) (2005).[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)Indra Lesmana dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ (id)Indra Lesmana dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Indra Lesmana (id)Indra Lesmana

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Indra_Lesmana&oldid=831547"