Daftar stasiun televisi ing Indonesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Stasiun televisi ing Indonesia ana wiwit madegé TVRI ing taun 1962. Sajroning 27 taun, pedunung Indonesia mung bisa mirsani siji saluran waé. Nanging ing taun 1989, Pamaréntah pungkasané ngidinaké RCTI minangka stasiun televisi swasta pisanan ing Indonesia, senadyan mung pedunung sing nduwèni antena parabola lan dekoder waé sing bisa mirsani RCTI, wusanané dibukak kanggo masarakat wiwit tanggal 21 Maret 1992 ing Bandung.

Ing ngisor iki daftar stasiun televisi ing Indonesia.

Televisi free-to-air[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki stasiun televisi free-to-air (gratis) ing Indonesia sing salurané bisa ditampa liwat antène UHF/VHF (terestrial). Wiwit lumakuné Undang-Undang Nomer 32 Taun 2002 ngenani Penyiaran, idin penyelenggaran siaran televisi liwat antena UHF/VHF (terestrial) sing diwetokaké mung kanggo stasiun televisi lokal. Stasiun televisi sing kepingin siaran nasional kudu liwat siaran jaringan antar sawetara stasiun televisi lokal.

Nasional[sunting | sunting sumber]

Tuwuhing stasiun televisi nasional ing Indonesia:

Lokal[sunting | sunting sumber]

Satelit[sunting | sunting sumber]

Televisi langganan[sunting | sunting sumber]

Operator[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki operator televisi langganan ing Indonesia sing salurané mung bisa ditampa nganggo dhékodher liwat satelit, kabel, atau terestrial. Operator televisi berlangganan dapat memiliki lebih dari 1 saluran.

Saluran[sunting | sunting sumber]

Berikut adalah saluran televisi di Indonesia yang hanya tersedia melalui operator televisi berlangganan tertentu.

Lihat pula[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]