Rèmi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
jinising 52 kartu remi dipunjejer.

Rèmi (basa Inggris: playing cards), utawi misuwur dipun astani kalian kopik, inggih punika sakkempalan kopik sakukuran tangan lan dimupangatake kagem main kartu.Pigunanipun kartu rèmi menika sanesnipun kados diangge sulap, enkripsi lan dolanan kartu . Ukara “rèmi” inggih enika dipun pendet saking salah satunggalipun asma saking dolanan kartu (kopik).

Jinis[sunting | sunting sumber]

Wonteng kirang langkung 1001 (setunggal ewu setunggal) jinis dolanan kartu (kopik). Saben negara ngadahiag asma ingkang bénten-bénten,tuladhanipun ing salah satunggalipun ing negara [Indonesia]], misuwur karan dolanan 41, “rèmi”, “cangkulan”, minuman, pokeran lan jémeh , dsb.Ingkang misuwur ting saben negara inggihpunika poker, canasta, blackjack, casino, solitaire, bridge, kanthi cacahipun ingkang dolanan bénten-bénten.

Cara dolanan[sunting | sunting sumber]

  • Bridge inggih menika saget dipunmainake dèning 4 wong - kang saget pasangan kalian piyantun sanes. Dolanan menika (Rèmi) menika ndadosake jinis olahraga kang misuwur ing salah satunggaling nomer ting kelompok Indonésia ing sakjroninipun kagiatan olahraga rèmi kangge menangake kajuaraa tethandingan bridge ing donya.

Satunggal pak kartu/kopik cacahipun 52 lémbar. Dipun para/bagi dados 4 suit utawi jinis kartu (Spade, Heart, Diamond, Club) ingkang kapengkar saben tiang (pamain) dipunaturi 13 kartu (saking As, 2, 3, dst. sampai King). Plus kartu tambahan berupa dua kartu joker, hitam dan merah.
.Rèmi ugi diangge dolanan kangge piyantun diwasa lan sanesipun kayata:

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Kartu tarot .

Ting pundhi lan sinten ingkang nemukake dipunira-ira asalipun saking tlatah Cina utawa Hindustan (India)kirang langkung taun 800.Dospundi cariosipun saget mlebet ngantos dumugi Eropa lan ngantos sakmenika tasih samar-samar mboten wonten tinemu. Saget ugi dipun asta pedagang, tentara,utawisuku-suku nomaden.Kang gamblang, jinis dolanan kartu menika saget ugi saking wètan kados mesir utawi Arab.Rèmi saget dipunpanggiho sapidahan ting Italia kintén-kinten taun 1200-an. Sakbajuripun sumebar ting saben negara kados Jerman, Perancis, lanSpanyol.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rèmi&oldid=830579"