Pedagang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pedagang utawa Wong dagang iku wong sing pegawéyané dagang, adol-tinuku barang ora diprodhuksi dhéwé, kanggo antuk bathi. Pedagang bisa dikategori :

  1. Pedagang grosir, operasi jroning ranté dhistribusi antara prodhusèn lan pedagang ècèran.
  2. Pedagang ècèran (basa Inggris: retail), disebut uga pengècèr, adol prodhuk komoditas langsung marang konsumèn. Sing duwé toko utawa warung iku arupa pengecer.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pedagang&oldid=833259"