Kutha Administrasi Jakarta Pusat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Jakarta Pusat
Gambar:Lambang Kota Jakarta Pusat.jpg
Lambang Kutha Jakarta Pusat
Motto: "---" (---)
Lokasi Kutha Jakarta Pusat.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: Sylviana Murni
Wakil Walikutha:
Jembar
 - Total:

48,17 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

8 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- / km²
Suku Bangsa: Betawi, wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Buddha lan Kong Hu Cu
Basa: basa Betawi, basa Indonesia lan liyane

Prakata[sunting | sunting sumber]

Kutha Jakarta Pusat iku salahsijining kutha ing Daerah Khusus Ibu kutha Jakarta.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Jakarta Pusat ketata saking 8 kecamatan lan 44 kelurahan. Kecamatan-Kecamatan ing kutha Jakarta Pusat yaiku:

  1. Kecamatan Gambir
  2. Kecamatan Tanah Abang
  3. Kecamatan Menteng
  4. Kecamatan Senen
  5. Kecamatan Cempaka Putih
  6. Kecamatan Johar Baru
  7. Kecamatan Kemayoran
  8. Kecamatan Sawah Besar

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: DKI Jakarta