Kutha Administrasi Jakarta Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Jakarta Selatan
Lambang Kota Jakarta Selatan.jpg
Lambang Kutha Jakarta Kidul
Motto: "---" (---)
Lokasi Kutha Jakarta Selatan.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: Dadang Kafrawi
Wakil Walikutha: ---
Jembar
 - Total:

145,73 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

10 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- / km²
Suku Bangsa: Betawi, wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Buddha lan Kong Hu Cu
Basa: basa Betawi, basa Indonesia lan liyane

Prakata[sunting | sunting sumber]

Kutha Jakarta Kidul utawa Jakarta Selatan iku salah sijining kutha ing Daerah Khusus Ibukutha Jakarta.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Jakarta Selatan ketata saking 10 kecamatan lan 65 kelurahan. Kecamatan-Kecamatan ing kutha Jakarta Kidhul yaiku:

  1. Kecamatan Kebayoran Baru
  2. Kecamatan Kebayoran Lama
  3. Kecamatan Pesanggrahan
  4. Kecamatan Cilandak
  5. Kecamatan Pasar Minggu
  6. Kecamatan Jagakarsa
  7. Kecamatan Mampang Prapatan
  8. Kecamatan Pancoran
  9. Kecamatan Tebet
  10. Kecamatan Setiabudi

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: DKI Jakarta