Kabupatèn Gianyar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kabupaten Gianyar)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Gianyar
Lambang Kabupaten Gianyar
Lambang Gianyar
Motto: "---"
Péta Gianyar ing Bali
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Gianyar
Bupati: AA Gde Agung Bharata
Wakil Bupati: I Dewa Putu Wardana
Jembar
 - Total:

358 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

7 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 416.728 jiwa (2003)
+/- 1.132 jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Bahasa Indonesia

Kabupatèn Gianyar iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Bali, lokasiné ing sisih kidul pulo Bali, kutha Gianyar iku ibukutha kabupatèné. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 358 km² utawa 36.800 hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

80 18’48" - 80 37’58" lintang kidul lan 1150 13’29" - 1150 22’23" bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Gianyar katata jroning 7 kecamatan, 6 kelurahan lan 63 désa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Gianyar yaiku:

  1. Kecamatan Blahbatuh
  2. Kecamatan Gianyar
  3. Kecamatan Payangan
  4. Kecamatan Tegal Lalang
  5. Kecamatan Tampak Siring
  6. Kecamatan Sukawati
  7. Kecamatan Ubud

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Provinsi Bali

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Gianyar&oldid=880721"